yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3838
EURO
34,7943
ALTIN
2.406,54
BIST
10.179,69
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘SOKAKLARDAN GELİYORUM!’

‘SOKAKLARDAN GELİYORUM!’
01.03.2023 17:20
0
A+
A-

CHP Yalova milletvekili aday adayı Sinan Giray, HABERCİ’ye konuştu:

‘BEN TIRNAKLARIMLA KAZIYA KAZIYA SOKAKLARDAN GELİYORUM!’

  • ..”En büyük vizyon; yönetmek, yönetici olabilmektir. İşin uzmanı, liyakatli insanlarla birlikte yola çıkmak önemli.”

..”Her şeyi zorlanarak yapmış, başarmış bir insanım ve bir değişime imza atmak istiyorum. Mevcut siyasi aktörlerin hemen hepsi birbirinin aynı gibiler.”

 

  • Haber / M. Ali Cantörün

Milletvekili aday adaylığı için CHP İl Başkan Yardımcılığı görevinden istifa eden Sinan Giray, dün HABERCİ’yi ziyaret etti. “Yalova’da ilk defa halka sırtını dayayıp, halkın temsilcisi bir aday olacağıma inanıyorum. Aday gösterildiğim takdirde halkın dertleriyle dertlenen bir seçilmiş olacağım, halka sırtını dönmüş insanların bir karşılığı olacağına inanmıyorum” diyen Giray, genel merkez yönetmeliği gereği başkan yardımcısı olarak görev yaptığı yönetim kurulundan ayrılarak aday adaylığını açıkladığını söyledi.

  • “Üniversite logosunda Yürüyen Köşk niçin yok; niçin kaldırıldı?”

“Zaten toplum bilimciyim; yaklaşık 20-25 yıldır STK’larla çalışmalarım var. Yalova’ya geleli tam 50 yıl olmuş; şehrimi seviyorum, aile mezarlarımız burada, bu şehir hepimizin şehri” şeklinde konuşan CHP Yalova milletvekili aday adayı Sinan Giray, daha sonra şunları söyledi: “Yalova’nın kimliği henüz oturmadı, bu anlamda sıkıntı var. Turizme bakıyoruz; 1987’den beri sektördeyim, devamlı geriye gittiğimizi gözlemliyorum. İnşaat sektöründe de sağlıklı bir yapılanma yok. 2-3 fabrikanın üzerinde ayakta durmaya çalışan bir Yalova var ve üniversiteden de tam verim alınamıyor. Yalova Atatürk’ün ‘benim kentim’ dediği bir şehir. Ancak Yalova Üniversitesi logosundan şehrimizin simgesi olan Yürüyen Köşk çıkarıldı.  Üniversitenin kuruluşunda logoda var olan şehrin simgesi niçin kaldırıldı; onu da hala anlamış değiliz.”

  • “En büyük vizyon; yönetmek, yönetici olabilmektir.”

Giray, aday adaylığına ilişkin süreci şöyle özetledi: “Ben sokaklardan, tırnaklarımla kazıya kazıya geliyorum. Hem ekonomik hem siyasal anlamda bunu söylüyorum. Her şeyi zorlanarak yapmış, başarmış bir insanım ve bir değişime imza atmak istiyorum. Mevcut siyasi aktörlerin hemen hepsi birbirinin aynı gibiler. Örneğin, şu Yalovalılık konusunu bir masaya yatırmakta fayda var. Eğer Yalovalılık dediğimiz şey bu şehri sevmek, geliştirmek, ülkenin ve dünyanın sayılı yaşam merkezlerinden biri haline getirmekse, sonuna kadar Yalovalıyız. Ancak bu tanımlama bir kısım çevreleri siyasi ve ekonomik rant veya imtiyaz sahibi gibi görmekse bunun adı zaten Yalovalılık olmaz; böylesi bir tanımlama Yalova’ya ve Yalovalı’ya da yakışmaz. Ben Yalova toplumunun son derece eğitimli, sağduyulu olduğuna inanıyorum ve bunu görüyorum. İnsanların da değerlendirmesini yaparken, ‘bu aday nereli, hangi kökenden, hangi mezhepten?’ gibi bir ayrıştırma içerisinde olacağını düşünmüyorum. Ülke vizyonuna, Yalova vizyonuna ne katar, insani özellikleri nasıldır, ilişkileri ne düzeydedir, bakış açısı nedir, halkı ne ölçüde temsil eder, adaletli mi, dürüst mü, vicdan sahibi mi; ona bakılacaktır.

En büyük vizyon; yönetmek, yönetici olabilmektir. İşin uzmanı, liyakatli insanlarla birlikte yola çıkmak önemli. Aday gösterilip seçildiğim takdirde bu bakış açısıyla hareket edeceğimden hiçbir Yalovalının kuşkusu olmasın. Yalova’da geleceğe yönelik atılacak her adımda mutlaka işin uzmanı insanlarla; bilime uygun, dürüst ve vizyoner anlayışla hareket edeceğiz.”

  • Sinan Giray’ın Özgeçmişi…

1965 yılında Bayburt’ta doğdu. 1972’de ailesiyle birlikte Yalova’ya yerleşti. İlk ve orta öğrenimini Yalova’da tamamladı. İstanbul Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. Ayrıca Anadolu Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde lisans eğitimine devam ediyor. İngilizce biliyor. Evli ve iki çocuk babası olan Sinan Giray, siyasete 1987’de SHP Gençlik Komisyonu’nda görev alarak başladı ve partinin çeşitli kademelerinde yönetici ve delege olarak görev aldı. 1995 yılında Cem Vakfı Yalova Şubesi’nin kurucu başkanlığını üstlendi. Yalova Kent Konseyi’nde iki dönem sivil toplum kuruluşlarından sorumlu başkan yardımcısı olarak görev yaptı. 2009-2019 yılları arasında yerel yönetimlerde sorumluluk üstlenen Giray, 2020-2022 yılları arasında CHP İl Yönetim Kurulu Üyeliği ve STK’lardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.