yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Çok Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C

TIP FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA HAZIRLANIYOR!

TIP FAKÜLTESİ YENİ AKADEMİK YILA HAZIRLANIYOR!
25.05.2023 17:45
0
A+
A-

AK PARTİ YALOVA MİLLETVEKİLİ AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ:

‘HASTANEMİZ YALOVA’MIZA ÇOK BÜYÜK DEĞER KATTI’

  • Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi, yeni akademik yılına gün sayıyor. AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol ve Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, Tıp Fakültesi Morfoloji binasını yerinde incelediler.

..”400 yataklı devlet hastanesi olarak bu sürece başladık, hastanemizin bitimine yakın da Tıp Fakültemizin kurulması kararını aldık. Başından beri Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Ben Yalova’ya güveniyorum. Bu projeyi burada en iyi şekilde hayata geçireceğinize inanıyorum’ diyerek, bu süreçte arkamızda oldu.”

Haber \ Büşra GÜNDÜZ /AK Parti Yalova Milletvekilleri Ahmet Büyükgümüş ile Meliha Akyol, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı eşliğinde Tıp Fakültesi Morfoloji binasını ziyaret ettiler. Kaba inşaatı tamamlanan Tıp Fakültesi Morfoloji binasını yerinde inceleyen protokol üyeleri, hep birlikte binayı gezdiler.

‘Yalova’mıza değer katıyor’

Üniversitenin 15. yılında Yalova’ya çok güzel bir bina kazandırdıklarını ifade eden Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere emeği geçen milletvekillerine ve yerel yöneticiler teşekkür etti. Rektör Bahçekapılı, “Bu binanın, bugünlere gelmesinde çok büyük emekler var. Çok erken zamanda, bu binayı Yalova’mıza, öğrencilerimize kazandırmayı Allah bize nasip etti. Yaptığımız her bir faaliyet Yalova’mıza değer katıyor. Bundan sonra da yapacaklarımız Yalova’mıza değer katmaya devam edecek. Vekillerime, belediye başkanıma, İl Genel Meclisi başkanıma, herkese teşekkür ederim. Belediyemizden İl Özel İdaresi’ne kadar bu binanın yapımında çok değerli katkılar var” dedi.

‘Cumhurbaşkanımız arkamızda oldu’

Tıp Fakültesi’nin Yalova için çok önemli bir yatırım olduğunu söyleyen Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, “Sürecin başından beri bu projeye liderlik eden rektörümüze teşekkür ediyorum. Eğitim ve Araştırma Hastanemiz şehrimize çok büyük değer kattı. 400 yataklı devlet hastanesi olarak bu sürece başladık, hastanemizin bitimine yakın da Tıp Fakültemizin kurulması kararını aldık. Başından beri Sayın Cumhurbaşkanımız, ‘Ben Yalova’ya güveniyorum. Bu projeyi burada en iyi şekilde hayata geçireceğinize inanıyorum’ diyerek, bu süreçte arkamızda oldu. Burası çok özellikli bir bina. Öğrencilerin hem teorik eğitim alacakları hem de bu teorik eğitimleri hemen yanı başındaki laboratuvarda test edecekleri, araştırma faaliyetlerinde bulunacakları bir merkez olacak. 3. sınıfın ardından da hastaneye giderek, uygulamalı derslerini alacaklar. Bununla ilgili de altyapı hazırlandı. İnşallah Yalova Üniversitesi’nin 15. yılında büyük hamle yapacağı bu önemli eşiği sizinle birlikte bugün dolaştık” şeklinde konuştu.

‘Bundan sonra eser üretme zamanı’

Yalova’da tıbbiyeli öğrencilerin, akademisyenlerin olmasından dolayı mutluluk duyduklarını dile getiren Milletvekili Meliha Akyol, “5 yıl önce, ilk gittiğimiz bakanlık Sağlık Bakanlığıydı. Sonraki yıllarda da Tıp Fakültesi için ziyaretlerimiz oldu. Yalova ölçeğinde olan illerde Tıp Fakültesi’nin açılması zor. Ancak 5 yılın emeği bugün, burada gözle görülür bir hale geldi. Artık bizim de Yalova’da tıbbiyeli hocalarımız, öğrencilerimiz olacak. Sayın Cumhurbaşkanlığımızın liderliğinde böyle bir binayı Yalova’ya kazandırdık. Bundan sonra eser üretme zamanı. Bu dönem şahlanış dönemi. Hayırlı ve uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

‘Tıp Fakültesi şehrimiz için çok önemli’

Emeği geçenlere teşekkür eden Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, “Tıp Fakültesi şehrimiz için çok önemli. Tıp Fakültesi olması ayrıcalık tanıyor. Yalova Üniversitesi ile Yalova Belediyesi arasında işbirliği protokolümüz var. Belediye olarak üzerimize ne düşüyorsa yapıyoruz ve yapacağız. Öğrenciler şehrimize bir renk katıyor. Biz de yerel yönetimler olarak öğrencilerimizin rahatı ve huzuru için elimizden ne geliyorsa, üstümüze düşeni yapacağız” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.