yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Parçalı Bulutlu
21°C
Cumartesi Çok Bulutlu
17°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
19°C

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ’NDE HASAT BEREKETİ SÜRÜYOR

TIBBİ AROMATİK BİTKİLER BAHÇESİ’NDE HASAT BEREKETİ SÜRÜYOR
16.06.2022 18:29
0
A+
A-

 


Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde yetiştirilen bitkilerin hasat bereketi sürüyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova Belediyesi Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’nde hasat bereketi sürüyor. 40 dönüm alanda kurulu ve 240 tıbbı ve aromatik bitkinin yer aldığı bahçede geçtiğimiz haftalarda hasat heyecanı yaşandı. Yalova’nın Altınova ilçesinde bulunan bahçede, tıbbi aromatik bitki çeşitliliği de arttırılacak.

HEDEF 400 ÇEŞİT..
Hasatla ilgili konuşan Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “İkinci hasadımızda 240 yakın bitkimiz var. Kademeli olarak zamanı gelen bitkilerin hasadını yapmış olacağız. 81 bitkiyle başlamış olacağız. Bundan sonraki süreçte de kademe kademe devam edecek. Burada bitki yoğunluğumuz her geçen gün artıyor. 240 çeşidimiz vardı. İnşallah hedefimiz 400’ü bulmak” dedi.

‘İNSANLAR, GÖNÜL RAHATLIĞI İLE KULLANABİLİR’..
Alanın örnek bahçe olmasını istediklerini ifade eden Oral, “Hem bahçesi hem içindeki tesisleriyle örnek bir bahçe olma yoluna doğru gidiyoruz. Burası 40 dönümlük bir arazidir. 30 dönümlük alanda ekili ve dikili bitkilerimiz var. 240 bitkimiz tamamen şifalı. Hedefimiz bu sayıyı 400’e çıkarmak. Yetiştirilen ürünleri, halkımız gönül rahatlığıyla kullanabilir. Ürünlerden elde edilen hammaddeler ile çay, baharat ve yağ olarak değerlendiriliyor. Bu bitkilerin çoğu hassas bitkilerdir. İlaç, kozmetik, gıda sektöründe kullanılan bitkilerdir. Sağlık sektöründe kullanılan şeker otumuz var. Yurtdışında yaygın olan bu bitki özellikle diyabet hastalarının çokça tercih ettiği, şeker oranları yüzde 300’lere varan bir bitki bu. Kalori olarak şeker sıfırdır. İnsanların gönül rahatlığıyla kullanabileceği bir bitkidir. Onun haricinde çay yapımında özellikle kışın çok tüketilen ekinezya bitkisi var” dedi.

EĞİTİMLER VERİLİYOR..

Üniversitelerle ortak AR-GE çalışmaları yapıp seminerler düzenlediklerini anlatan Oral, kozmetik sabun, kerem yapımı konusunda ilçedeki kadınları yetiştirerek aile ekonomilerine katkı sağlamak istediklerini de ifade etti. Oral ayrıca öğrencilere de tıbbı bitkiler konusunda eğitimler vereceklerini anlattı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.