yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
18°C
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C

TERSANE BÖLGESİNDE DENETİMLER SIKLAŞSIN

TERSANE BÖLGESİNDE DENETİMLER SIKLAŞSIN
24.12.2023 14:30
0
A+
A-

RASPA İŞLEMİ MARMARA DENİZİNE CİDDİ ZARAR VERİYOR..

HABERCİ, geçtiğimiz hafta ilgili kurumları uyarmıştı..

TERSANE BÖLGESİNDE DENETİMLER SIKLAŞSIN

  • Büyük Kurtarıcımız Atatürk, ‘Yürüyen Köşk’ ile çevrecilik alanında tüm dünyaya mesaj verirken, Cumhuriyetin 100. yılında biz Yalova’nın yerel yönetimleri olarak görev ve sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyor muyuz?

Gelişmiş dünyanın terk ettiği raspa işlemi Altınova sahilinde ciddi risk oluştururken, ilgili birimlerin bir an önce yasal denetimlerini yapmaları isteniyor.

 

  • Haber/Yorum – İbrahim Yurdagül 
  • HABERCİ günler önce uyarmıştı.

Geçtiğimiz Çarşamba günü HABERCİ’nin manşetiydi: TERSANE BÖLGESİNDE İŞLER YOLUNDA MI? Haberde özetle; yat, gemi ve tankerlerin bakım-onarım çalışmalarında uygulanan ve ‘raspa’ adı verilen işlemin denize ve doğaya zararını sorgulamış, gelişmiş ülkelerin terk ettiği bu işlemin ilgili kurumlar tarağından denetim ve kontrol altında tutulup tutulmadığının açıklanmasını istemiştik. Bilindiği kadarıyla gece saatlerinde uygulanan işlemin sabah ve gündüz saatlerinde de devam ettirilip ettirilmediğini, ilgili bakanlığa bağlı birimlerin sık aralıklarla denetimlerde bulunup bulunmadığını ilgili kurumlara soran HABERCİ, bu konuda yetkilileri harekete geçmeye davet etmişti.

(Not: Raspa, bilinen diğer adı ile ‘kumlama’ işlemi, en temel tanımı ile onarılması ve temizlenmesi istenen metallere basınçlı bir şekilde kum taneciklerinin püskürtülmesi işlemidir. Bu işlem sırasında kum, basınca dayanıklı bir kazan içerisine doldurulur ve basınçlı havayla beraber bir hortumdan yüzeye püskürtülür.)

  • Atatürk’ün ‘Benim kentim’ dediği Yalova’da olacak iş mi?

Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Atatürk, Milli Mücadele dönemi ve Cumhuriyet’in kurulması sonrası kalan ömrünün büyük bir bölümünü Yalova’da geçirmiş, özellikle de bir ağacın dalına zarar vermemek için, inşa ettirdiği köşkü yürüterek, ortaya çıkan ‘Yürüyen Köşk’ aracılığı ile tüm dünyaya çevrecilik dersi vermişti. Şimdi Yalovalılar soruyor: Büyük Kurtarıcımız böylesi bir hassasiyet ortaya koyarken, Cumhuriyetin 100. yılında biz Yalova’nın yerel yönetimleri olarak görev ve sorumluluklarımızın gereğini yerine getiriyor muyuz? Bir ağacın dalını korumak için verilen mücadele ortadayken bizler Altınova tersane bölgesinde Marmara denizinin kirlenmesine yönelik önlemlerimizi alıyor, denetimlerimizi yapıyor muyuz?

 

  • Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile Altınova Belediyesi görevlerini yapıyor mu?

Gelişmiş dünyanın terk ettiği raspa işlemi Altınova sahilinde ciddi risk oluştururken, ilgili birimlerin bir an önce yasal denetimlerini yapmaları isteniyor. Bu alanda özellikle Altınova Belediyesi’ne önemli sorumluluklar düşüyor. Zira, ilçeyi bir tarih ve kültür şehri yapma yolunda kararlı adımlarla ilerleyen Belediye Başkanı Dr. Metin Oral ve ekibinin, Altınova’yı dünya turizmine açmaya çalışırken, su altında kalan antik kentin tarihi varlıklarını gün yüzüne çıkarmak için çaba sarf ederken, tersane bölgesinde çevresel risk içeren uygulamalara sessiz kalmasının mümkün olmayacağı ifade ediliyor.

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.