yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Hafif Yağmurlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C

TERSAN ODDRUN WİTH’İ TESLİM ETTİ

TERSAN ODDRUN WİTH’İ TESLİM ETTİ
23.06.2022 14:35
0
A+
A-

 

Tersan Tersanesi Norveçli Egil Ulvan Rederi için inşa ettiği soğutuculu kargo gemisi Oddrun With’i teslim etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Tersan Tersanesi soğutuculu kargo gemisi Oddrun With’i Norveçli Egil Ulvan Rederi firmasına teslim etti. 86 metre uzunluğunda ve 20 metre genişliğinde olan gemi; genel kargo, frigorifik ürünler ve konteyner kargolarının esnek ve kombine nakliyesi için inşa edildi. Gemide Norveç kıyılarındaki somon çiftliklerine balık yemi temini sağlayabilecek verimli bir boşaltma sistemi bulunuyor. Birçok farklı tipte kargo taşımacılığına uygun olarak inşa edilen gemi ayrıca bir yan kapak ve konveyör yükleyici ile donatıldı. Gemi farklı modlarda sadece LNG ile veya batarya ile hibrit modda çalışabiliyor. Gemi bünyesinde bulunan aküler şaft jeneratörleri ve dizel jeneratörler ile şarj edilebiliyor.

-27 dereceye kadar soğutuyor..

Oddrun With, boşaltma sırasında vinç hareketlerinden üretilen ters enerjinin depolanmasını ve bu dönüştürülen enerjinin gemideki akülere yönlendirilmesini sağlayan rejenerasyon teknolojisi ile donatıldı. Gemi limanda kaldığı sürede pillerini şarj edebiliyor. Ayrıca gemi, soğuk yük ambarlarını ister kendi soğutma sistemi ile ister alternatif olarak doğalgazın sıvıdan gaza dönüşmesi sırasında elde edilen soğuk geri kazanım sistemi ile -27 C’ye kadar soğutabiliyor. Oddrun With, dondurulmuş ürünlerin taşınması için bu tür yenilikçi teknolojilere sahip dünyadaki ilk gemi olarak dikkat çekiyor. Pandemi etkileri ve gemide yer alan teknolojilerin yüksek karmaşıklığı nedeniyle geminin yapım süreci ekstra efor ve çaba gerektirdi. Tüm zorluklara rağmen Tersan Tersanesi ekibi ve Egil Ulvan Rederi’nin büyük deneyim paylaşımı ve işbirliği sayesinde proje başarıyla teslim edildi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.