yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Hafif Yağmurlu
16°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

TERMAL’DE NELER OLUYOR?

TERMAL’DE NELER OLUYOR?
13.10.2022 17:02
0
A+
A-

İptal edilen planlar yeniden revize edilmeden başlatılan inşaatların akıbeti n’olacak?

 

Hafriyatların uçurumdan aşağı, içme suyu havzasına yakın alanlara döküldüğü iddia ediliyor ve yetkililerden bu konuda bir an önce inceleme ve soruşturma başlatmaları isteniyor.

 

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

Doğa harikası Yalova’nın, ormanlarla kaplı, kaplıcaları ile ünlü, bitki örtüsü, şelaleleri, gölleri, yaylaları ile gözbebeği olan batı yakasında ve özellikle Termal ilçesinde yaşananlar tepkilere yol açıyor.

Termal’de baraj havzasına çok yakın alanda kaba inşaatı tamamlanan bir turizm tesisi ile ilgili elimize ulaşan fotoğraflar ibret verici nitelikte.

Hatırlanacağı gibi; Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından onaylanarak 04.02.2019 tarihinde askıya çıkan Yalova Termal Turizm Merkezi 1/50.000’lik Çevre Düzeni Planı mahkeme kararıyla iptal edilmişti. Bölgenin tek içme suyu kaynağı olan Gökçe barajının içme suyu havzasını tehdit edecek durumda olması nedeniyle iptal kararı verilen planın, iptal gerekçeleri dikkate alınarak yeniden hazırlanması gerekirken, Yalova ilinin turizm yönünden en önemli ilçesinde, Gökçe barajı koruma bandı yasaklarına aykırı işlemler, plan olmadan başlanan inşaatlar, ormanlık alanlara dökülen hafriyat toprakları gözden kaçmıyor.

Görüşüne başvurduğumuz TEMA Vakfı yetkilileri, ormanlık alanlara ve dere yataklarına dökülen inşaat artıklarının ormana, Gökçe barajını besleyen dere yatağına ve çevreye büyük zarar verdiğini, bir an önce gerekli soruşturmaların ve yasal işlemlerin başlatılması gerektiğini söylediler.

HABERCİ olarak, yetkilileri bir kez daha göreve davet ediyor, bölgede yaşananların tüm detaylarıyla mercek altına alınmasını ve kamuoyunun bilgilendirilmesini talep ediyoruz.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.