yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3798
EURO
34,7506
ALTIN
2.409,50
BIST
10.077,87
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
17°C
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C

TERMAL’DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

TERMAL’DE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ
07.03.2022 14:44
0
A+
A-

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Termal’de Yeşilay Haftası dolayısıyla bir etkinlik gerçekleştirildi. Termal Belediyesi ve Yeşilay Yalova Şubesi tarafından düzenlenen seminerde bağımlılıklar ve bunlarla mücadele yöntemleri anlatıldı. Yeşilay Yalova Şubesi gönüllüleri tarafından verilen seminere Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, belediye meclis üyeleri ve belediye personelleri katıldı.
Bağımlılıkların başlangıç noktasına değinen Yeşilay gönüllüleri, “Bağımlılık pek çok etkenin bir araya gelerek oluşturduğu bir tablodur. Kişi doğduğu andan itibaren öğrenmeye ve dış dünyanın etkilerine açık bir hale gelmeye başlar. Tüm bu süreçte, maruz kaldığı durumlar karşısında kendini koruyabilmek adına bir baş etme yöntemi geliştirmek durumundadır. Geliştirdiği bu baş etme yönteminin sağlıklı ya da sağlıksız oluşunu; yaşadığı ortam, ebeveyn tutumları, sosyokültürel çevresi yakından etkilemektedir. Ebeveynlerin çocuklarına karşı sağlıksız tutumlar sergilemesi, aile üyelerinin herhangi birinde bağımlılık öyküsü olması, tehlikeli arkadaş seçimleri, başarısız geçen bir eğitim hayatı ve yaşadığı toplumun bağımlılığa bakış açısı risk oluşturabilecek etkenler arasındadır. Bu sebeple bağımlılığın oluşum sürecinden bahsederken, bireyi çocukluk hatta bebeklik çağından itibaren incelemeli; aile, toplum ve kültür özelliklerini dikkate alarak, süreci bütüncül bir yaklaşımla değerlendirmelidir” ifadelerini kullandılar. Burada Yeşilay tarafından geliştirilen, Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programından da bahseden Yeşilay Gönüllüleri, “Yeşilay tarafından geliştirilen, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları ile sağlıklı yaşam modüllerinden oluşan, başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirmeyi ve farkındalıklarını arttırmayı amaçlayan bir birincil önleme programıdır” dediler.
Başkandan teşekkür
Seminerde verilen bilgileri can kulağı ile dinleyen katılımcılar Yeşilay Gönüllülerine sorular sordular. Ardından Yeşilay Yalova Şubesi’ne düzenlenen seminerden dolayı teşekkür eden Termal Belediye Başkanı H. Sinan Acar, “Çok faydalı bir seminer oldu. Bağımlılıklarla mücadele noktasında biz de Termal Belediyesi olarak her zaman Yeşilay’ın destekçisi olmayı sürdüreceğiz. Verdikleri bilgilerle bizleri aydınlatan Yeşilay Yalova Şubesi gönüllülerini şahsım ve personellerim adına teşekkür ederim” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.