yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3243
EURO
34,7527
ALTIN
2.392,58
BIST
10.251,64
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMLERİ TAMAMLADI

TEMEL İLK YARDIM EĞİTİMLERİ TAMAMLADI
16.10.2023 15:28
0
A+
A-
  • Altınova İtfaiye Amirliği personeline, temel ilk yardım eğitimleri verildi. Eğitimde itfaiyecilere, kazazedeye ve afetzedeye uygulanacak müdahalenin hayati önem taşıdığının altı çizildi. Temel ilkelerinin anlatıldığı eğitimde; yaralanmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda ilkyardım uygulamaları gösterildi.

 

Haber \ Esin KAYA

Altınova İtfaiye Amirliği personeli, temel ilk yardım eğitimlerini tamamladı. Sağlık Bakanlığı yetkililerince yazılı ve uygulamalı sınav sonucunda başarılı olan Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği personellerinin, Sağlık Bakanlığı onaylı İlkyardım Sertifikası ve İlkyardım Kimlik Kartlarının süresi uzatıldı.

İLKYARDIM EĞİTİMİ

Altınova Belediyesi İtfaiye Amirliği ekipleri; kaza, yangın, doğal afet, boğulma durumlarında ilk müdahale ile hayat kurtarmaya devam edecekler. Ekiplerin katıldığı eğitimde; boğulma, kaza, zehirlenme, kırık, trafik kazalarında ve afet durumunda travma sonucu kanama gibi hayati önem taşıyan durumlarda ilk müdahale sırasında yapılması gerekenler anlatıldı.

UYGULAMALI ANLATILDI

Teorik ve pratik olarak verilen eğitimde, itfaiyecilerin başta yangın söndürme, arama kurtarma, afetzedeyi güvenli bölgeye taşıma, boğulma vakaları, OED (yarı otomatik eksternal defibrilatör) cihazı kullanımı gibi birçok hayati görevlerde bulunmaları nedeniyle, kazazedeye ve afetzedeye nasıl müdahale edeceklerinin hayati önem taşıdığının altı çizildi. İlk yardımın temel ilkelerinin anlatıldığı eğitimde; yaralanmalarda, kırık, çıkık, burkulmalarda ve diğer acil durumlarda ilkyardım uygulamaları gösterildi.

HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR

Altınova Belediyesi İtfaiye Amiri Süleyman Çavuşoğlu, “Eğitimde; yaşamsal faaliyetlerin durması halinde uygulanacak olan ilk yardımın hem kendimize ailemize, çevremize, hem de insanların bilinçli kişiler tarafından ilk yardım uygulanması hayatı önem taşımaktadır” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.