yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

‘TEMEL BAKIŞ AÇIMIZ EĞİTİM, ÜRETİM VE İSTİHDAM’

‘TEMEL BAKIŞ AÇIMIZ EĞİTİM, ÜRETİM VE İSTİHDAM’
31.10.2023 17:39
0
A+
A-

ÖĞRENCİLERİN YETİŞTİRDİĞİ ÇİÇEKLER YALOVA’YI SÜSLEYECEK

  • Yalova Belediyesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında mevsimlik süs bitkisi üretimine ilişkin işbirliği protokolü imzalandı.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Belediyesi’nin mevsimlik süs bitkisi ihtiyacına yönelik, Yalova Belediyesi ile TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. Vali Dr. Hülya Kaya’nın başkanlığında düzenlenen protokol imza töreninde; Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk ile İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe hazır bulundu.

‘Elde edeceğimiz gelir, okulumuzun gelişimine gidecek’

Protokolle ilgili konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, “Meslek liselerimize ayrı bir önem veriyoruz. Temel bakış açımız eğitim, üretim ve istihdam üçlüsünün birbirini desteklemesi. Süreç içerisinde tüm okullarımızın bir döner sermaye üzerinden üretim yapmak suretiyle bir katma değer oluşturması. TOBB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde tarım teknolojisi alanında dış mekan süs bitkileriyle ilgili önemli çalışmalarımız var ve bu çalışmalar Yalova sınırlarını aştı. Ülke düzeyinde dış bahçe düzenlemesi gibi okulumuzdaki arkadaşlarımız Türkiye’nin her yerinde görev yapmaktadır. Geçtiğimiz yıl Yalova’da dış mekan bitkileriyle alakalı bu konuya talip olduğumuzu, en iyi şekilde yapacağımızı söyledik. Geçtiğimiz sene Yalova Belediyesi’ne 70 bin adet çiçek satışımız oldu. Bu sene bu sayıyı biraz daha arttırıyoruz. 80 bin adet çuha, 20 bin adette menekşe, 100 bin adet çiçek satışımız olacak, başkanımız da bunun finansmanını sağlayacak. Belediyemize bu konuyla ilgili olarak 720 bin TL’lik bir fatura keseceğiz. Buradan elde edeceğimiz gelir öğrencilerimize ve okulumuzun gelişmesine gidecek. Hizmet kapasitesi bu çalışmalar yapıldığı sürece daha da arttırılmış olacak” dedi.

‘Seve seve katkıda bulunmaya devam edeceğiz’

Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da bir açıklama yaparak, “İl Milli Eğitim Müdürümüzle karşılıklı mutabık kalarak şehrimize dikeceğimiz bitkileri bunun eğitimini veren, üretimini yapan okuldan alalım istedik. Güzel bir işbirliği oldu. Geçen sene 70 bin adet bitkimizi alıp şehrimizin muhtelif yerlerinde ektik. Çocuklarımız çok başarılı bir iş çıkardılar, okulumuzu da tebrik ediyorum, çok beğendiğimiz ve destek olduğumuz bir okul. İnşallah bu protokolü her yıl yaparak hem okulumuza hem öğrencilerimizin eğitimine katkıda bulunmak istiyoruz. Çocuklarımızın ekebileceği, üretebileceği miktarla da bağlantılı olarak destek veriyoruz. 720 bin TL’yi ödüyorsak 1 milyon TL’yi de öderiz. Yeter ki bizim talep ettiğimiz ürünleri okulumuz yetiştirirse biz onları alırız. Zaten şehrimiz güzelleşsin diye çiçek kenti Yalova’da her tarafı çiçek bahçesine çeviriyoruz. Bir kısmını da okulumuzdan almış oluyoruz. Biz seve seve katkıda bulunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

‘Meslek liselerimizin sektörle olan buluşmasını başarılı buluyorum’

Son olarak bir konuşma yapan Vali Dr. Hülya Kaya ise, “Hem belediye başkanımıza hem de müdürümüze teşekkür ediyorum. Çok güzel bir işbirliği oldu. Özellikle Yalova’mızda çiçeklerimizi öğrencilerimiz yetiştiriyor, belediyemizde alıyor. Dolayısıyla kentimizin caddelerinde sokaklarında biz evlatlarımızın yetiştirmiş oldukları çiçekleri göreceğiz. Meslek liselerimizin sektörle olan buluşmasını çok başarılı buluyorum. Bundan sonraki süreçte bu bağlantıyı kuvvetli hale getireceğiz. Bu şekildeki örnek çalışmaları biz de destekliyoruz. Daha öğrenciyken üretim yapan öğrencimiz bir sonraki adımda mezun olduktan sonra bu sektörde işveren olacak. İşletmesini açacak dolayısıyla çok genç yaştayken çocuklarımıza bunu öğretiyoruz, girişimci olmalarını istiyoruz. Yapılan anlaşmalarla öğrencilerimiz de para kazanıp ailelerine destek oluyorlar. Ben duyarlılığından dolayı belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. Bu duyarlılığın diğer kurumlarımıza da yayılmasını temenni ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.