yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1623
EURO
38,1653
ALTIN
2.914,46
BIST
9.777,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
18°C
Yalova
18°C
Hafif Yağmurlu
Pazartesi Az Bulutlu
18°C
Salı Az Bulutlu
22°C
Çarşamba Parçalı Bulutlu
24°C
Perşembe Açık
28°C

TEMA YALOVA’DA DOĞA EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR

TEMA YALOVA’DA DOĞA EĞİTİMLERİNE BAŞLIYOR
25.09.2024 13:37
0
A+
A-
  • TEMA Vakfı, Yalova’daki eğitim kurumlarında doğa eğitim programlarına başlayarak, ekolojik okur-yazar bireyler yetiştirmeyi hedefliyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

TEMA Vakfı, Yalova’daki eğitim kurumlarında anaokulundan liseye kadar geniş bir yelpazede doğa eğitim programlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Bu yıl 4 bin öğrenciye ulaşmayı hedefleyen vakıf, önceki yılki başarılarının ardından Türkiye genelinde yine ön planda olmayı amaçlıyor. Yalova İl Temsilcisi Arzu Demir, yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz yıl eğitim alanında elde ettiğimiz başarılar ile Türkiye’de dereceler aldık. Bu yıl da nüfusa göre verilen eğitimlerin yüzde olarak dağılımında önde olacağız” dedi. Doğa Eğitim Programları, Yalova’daki okullarda anaokullarında Minik TEMA, ilkokullarda Yavru TEMA, ortaokullarda Ortaokul TEMA ve liselerde Lise TEMA adı altında uygulanıyor. Eğitimler, alanında uzman gönüllü öğretmenler tarafından yürütülüyor. Demir, TEMA Vakfı’nın Milli Eğitim Müdürlüğü onayı ve Valilik izni ile okulları ziyaret ettiğini belirterek, “Amacımız, ekolojik okur-yazar bireyler yetiştirmek. Bu doğrultuda Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız protokol çerçevesinde doğa eğitim programlarımızı tüm Türkiye’de uyguluyoruz” ifadelerini kullandı. Programlara başvurular, gönüllü öğretmenler aracılığıyla TEMA Vakfı’nın eğitim portalında yapılmakta ve son kayıt tarihi 11 Ekim 2024 olarak belirlendi. Eğitim programları kapsamında kabul edilen okullar ve sınıflar ile yıl boyunca çeşitli etkinlikler düzenlenecek. TEMA Vakfı, programı başarıyla uygulayan sınıflara ve öğrencilere destekleyici materyaller ve hediyeler gönderecek. Demir, bu süreçte kendilerine destek veren Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mehmet Kalkan ve okul yöneticilerine teşekkür etti. Demir, “Gönüllü öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz ve ailelerimiz ile Yalova halkına da minnettarız” dedi. Konuşmasını, merhum Hayrettin Karaca’nın bir sözü ile sonlandıran Demir, “Her şer 1 ile başlar, 1 olunmadan 2 olunamaz. Hep birlikte daha güzel oluyoruz” diyerek, toplumsal dayanışmanın önemine dikkat çekti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.