yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3505
EURO
34,7964
ALTIN
2.395,41
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Açık
21°C

TEMA ÇİFTKLİKKÖY, DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİ

TEMA ÇİFTKLİKKÖY, DOĞA EĞİTİMLERİNE HIZ VERDİ
29.03.2023 14:46
0
A+
A-
  • TEMA Vakfı Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner, Çiftlikköy’deki okullarda doğa eğitimlerine ara vermeden devam ediyor.

 

Haber \ Zeynep TAŞTAN

TEMA Vakfı Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner, saha faaliyetleri kapsamında TEMA Vakfı’nın Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğindeki doğa eğitim, biyolojik çeşitlilik, sıfır atık ve su varlıkları programlarını Çiftlikköy Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı okullarda uyguladıklarını ifade etti.  Aynı zamanda Taşköprü Ortaokulu’nda öğretmenlik yapan TEMA Vakfı Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner, doğa eğitimlerine kendi okulunda da başladı. Tüm okula doğa eğitim programlarının sunumunu yapan Necla Öner, geçtiğimiz hafta da Şehit Abdülhamit Kaya İmamhatip Ortaokulu Anasınıfı öğrencilerine, 75. Yıl Namık Kemal İlkokulu ve Ortaokulu öğrencilerine ve Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu öğrencilerine doğa eğitim programları eğitimi verdi. Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda uygulanan Sıfır Atık Eğitimlerine duyarlılık gösteren Yasemen Özcan, Zeynep Yeğenoğlu, Yavuz Tektaş topladıkları pet şişeleri Çiftlikköy belediyesi önündeki EKOMAT’a götürerek, A101’den okullarına dosya kağıdı aldılar. Ayrıca Çiftlikköy Belediye Başkası Ali Murat Silpagar da okula 9 top kağıt bağışladı. Verilen eğitim sayesinde plastiğin zararları ve geri dönüşüm hakkında öğrencilerde farkındalık oluşturuldu. Sultaniye Mehmet Akif İnan Ortaokulu 234 öğrencisi ile 220 meşe palamudunu tüplediler. Okul müdürü Kutbettin Yavuz ile 5 öğretmen TEMA gönüllüsü olarak öğrencilere de örnek oldular. 85 ortaokul öğrencisi de yine uygulanan doğa eğitim programlarının ardından TEMA gönüllüsü oldular. TEMA Vakfı’nın Doğa Eğitim Programlarına 2 ortaokul TEMA ve 2 minik TEMA sınıfında sınıf öğretmenleri tarafından devam ediliyor. Çiftlikköy İlçe Sorumlusu Necla Güner tarafından su varlıkları sunumu da yapılan Mehmet Akif İnan Ortaokulu’nda eğitim ve sunumlar yılsonuna kadar devam edecek.

Teşekkür etti

Necla Güner eğitimlerle ilgili yaptığı açıklamada, “Okullarında doğa eğitim programlarının uygulanmasına katkı sağlayan ve destek olan öğretmenler Yasemen Özcan, Zeynep Yeğenoğlu, Pınar Gedik, Gülsen Gözpınar ve Yavuz Tektaş, okul müdürümüz Kutbettin Yavuz ve eğitimler boyunca yanımdan hiç ayrılmayan Zafer Obut başta olmak üzere tüm eğitimcilere teşekkür ederim. Doğaya sahip çıkan, emek veren tüm tema gönüllüsü öğrencilerimizi de sevgiyle kucaklıyorum” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.