yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3955
EURO
34,7994
ALTIN
2.402,82
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C
19.04.2023 14:23
07.07.2022 17:59
03.10.2022 15:31

TEKNOFEST’TE, FİNAL COŞKUSU

TEKNOFEST’TE, FİNAL COŞKUSU
02.04.2023 16:59
0
A+
A-

EĞLENEREK İNGİLİZCE ÖĞRENİYORLAR

  • Hüdaverdi Aydın Ortaokulu’nun geliştirdiği Eğlenceli İngilizce Projesi, TEKNOFEST 2023 Eğitim Teknolojileri kategorisinde Türkiye finaline kalmayı başardı. Yapay zeka ile desteklenen proje, öğrencilerin İngilizce öğrenmelerini kolaylaştırıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Hüdaverdi Aydın Ortaokulu’nun Hüdaverdi Aydın Bilişim adlı takımı, TEKNOFEST 2023 Eğitim Teknolojileri kategorisinde Eğlenceli İngilizce adlı projeleri ile Türkiye finaline kalmaya hak kazandı. İngilizce öğrenmeyi eğlenceli hale getiren ve yapay zeka ile desteklenen proje, 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında İstanbul’da düzenlenecek olan finalde yarışacak. Ayrıca proje, 30 Ağustos – 3 Eylül tarihleri arasında Ankara’da ve tarihi sonradan açıklanacak olan İzmir’de sergilenecek. Proje danışmanı Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Oğuzhan Avaz, projenin ortaya çıkış sürecini anlattı. Avaz, “Öğrencilerimiz İngilizce öğrenmekte zorlanıyorlardı. Biz de onlara bu dili sevdirmek ve kolaylaştırmak için bir proje geliştirmeye karar verdik. Eğlenceli İngilizce projesi, öğrencilerin ilgi alanlarına göre kişiselleştirilmiş içerikler sunuyor. Ayrıca yapay zeka ile öğrencilerin seviyelerini ve ilerlemelerini takip ediyor. Böylece öğrenciler hem eğleniyor hem de İngilizce öğreniyorlar” dedi. Proje kaptanı 6. sınıf öğrencisi Naz Taçmin Türkkan ve Proje üyesi 6. sınıf öğrencisi İrem Su Buruk ise finale kalmaktan çok mutlu olduklarını ifade ettiler. Çınarcık İlçe Milli Eğitim Müdürü Nedim Karabacak ise elde edilen başarıdan dolayı okul yöneticilerini ve öğrencileri yürekten kutladığını ifade etti.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.