yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3455
EURO
35,0945
ALTIN
2.310,71
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

‘Teknik heyeti de uyarmak gerekiyor’

‘Teknik heyeti de uyarmak gerekiyor’
01.12.2021 12:57
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

ING Basketbol Süper Ligi’nin 9.haftasında evinde Tofaş’a 79-77 yenilerek üst üste 5.mağlubiyetini alan ve milli araya moralsiz giren Semt77 Yalovaspor’da kulüp başkanı Orbay Tuna, önemli açıklamalar yaptı. Takımın atmosferinin güzel olduğunu ve ligde kalacaklarına inandığını söyleyen Tuna, lige tutundukları takdirde önümüzdeki sezon Süper Lig’de hedeflerinin yüksek olacağını bildirdi.

 

‘Teknik heyeti de uyarmak gerekiyor’..

Semt77 Yalovaspor Basketbol Başkanı Orbay Tuna, “Takımın atmosferi güzel. Ligde kalacağımıza inanıyorum. Son anda maç kaybetme olayımız çok tekrarlandı. Burada sadece takımı değil, bizi; yani yönetimi de değerlendirmek lazım. Teknik heyeti de bu konuda uyarmak gerekiyor. Neden maçın sonunu getiremediğimizin analizinin yapılması lazım. Benç de üzerine düşen sorumluluğu almalı. Bundan sonra da daha dikkatli bakmalı. Bu uyarıyı aldıklarını da biliyorum. Bundan sonra daha iyi sonuçlarla karşılaşacağız” dedi.

 

‘Kadroya ilave yapabiliriz’..

Alınan kötü sonuçların ardından herhangi bir değişiklik söz konusu olmadığının altını çizen Başkan Tuna, “Biz takımımıza inanıyoruz. Hatta belki kadroya ilave yapabiliriz. Ancak genel anlamda takımda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. Düşme hattından yukarı doğru tırmanırız. ING Basketbol Süper Ligi’nde üç evre var. Biz şuan üçüncü evredeyiz. Ancak ligde devre arasından sonra ikinci evreye yükseleceğimize inanıyorum. Bu sezon ligde kaldıktan sonra önümüzdeki sezon ING Basketbol Süper Ligi’nde çok daha iyi yerlere geleceğiz. Buna herkes emin olsun. Biz bu sene zoru başarıyoruz. Oyuncu göndermeye çalışan kulüplerimiz var. Hatta bugün Süper Lig’deki rakiplerimizden Afyon Belediyespor, ligden çekilecek. Dövizin yukarı doğru hareketlenmesi, bütün takımların bütçesini zorluyor. Bu imkanlarla ligde kalıp takımları taşımak mümkün değil. Destek yeterince bulunamıyor. Biz de kenti imkanlarımızla elimizden geleni yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

‘Kulüplerin oyuncu göndermemesi kadar terbiyesizce bir şey olamaz’..

Zor dönemden geçtiklerini söyleyen Tuna, milli takıma oyuncu göndermeyen kulüpleri eleştirerek şöyle konuştu: “Zor dönemden geçtik. Fikstür anlamında çok ağır takımlar vardı. Ben daha başka konuyu değerlendirmek istiyorum. Lig o kadar değişik boyutta ki. Basketbol ya da EuroLeague olsun. Ben milli takımın Belarus’taki maçına gittim ve üzüldüm. Gençler ellerinden geleni yaptılar, ama kulüpler, milli takıma oyuncu göndermiyorlar. Kulüplerin oyuncu göndermemesi kadar terbiyesizce bir şey olamaz. Kulüplerimiz istedikleri kadar milyonlar harcasın. Her şeyden önce milli takım geliyor. Milli takıma gönderecek oyuncun yoksa, para harcamayacaksın. Türk ligindeki kulübünü kapat ve mücadele etme. Terbiyesizlik ediyorlar. Oyuncunun Türk kimliği varsa, milli takımda mücadele etmek zorunda. Oyuncumu yormayayım, sakatlanmasın, şöyle ya da böyle olmasın diye bir şey yok.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.