yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3596
EURO
34,6202
ALTIN
2.382,24
BIST
10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C

TBMM’DE ‘YALOVA’ TARTIŞMASI

TBMM’DE ‘YALOVA’ TARTIŞMASI
11.11.2022 16:36
0
A+
A-

 

 

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır:

‘YİNE TEKRARLIYORUM; YAZIKLAR OLSUN’

  • CHP milletvekilleri Ali Mahir Başarır, Seyit Torun ve Turan Akdoğan hakkında, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde Yalova Belediyesi hakkında görülen dava sırasında mahkemeye yönelik sözleri gerekçe gösterilerek, ‘hakimlere alenen hakaret ve adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs‘ iddiasıyla hazırlanan fezleke, TBMM’ye sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi. Başarır, alınan karara sert tepki gösterdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yalova’daki dava kapsamında gönderilen fezlekelerle ilgili TBMM Genel Kurulu’nda açıklamalarda bulundu. Başarır yaptığı konuşmada, “Yalova’da bir hukuk rezaleti var; 3 tane ayrı bilirkişi raporu var, üç yıldır karar verilmiyor” dedi.

‘YİNE TEKRARLIYORUM; YAZIKLAR OLSUN’..

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yaşanan olaylar ile ilgili TBMM’de konuştu. Başarır, TBMM kürsüsünden Bakanlığa giden fezleke hakkında sert tepki gösterdi. Mahkeme salonunda söylediği sözleri tekrarlayan Başarır, kürsüden yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Az önce buraya gelen Kahramanmaraş Milletvekili arkadaşımız mahkeme basmak kelimesini kullandı. Arkadaşlar, bir deli kuyuya taş atıyor, 40 akıllı çıkaramıyor. Bakın, biz dokuz buçukta olan duruşmaya saat dokuzu yirmi geçe 30 milletvekili, Genel Başkanlıktan 4 arkadaşımızla katıldık ve mahkeme bir ara karar verdi, ara karardan sonra mahkeme salonunu terk ettik biz. Ve söylediğim cümleleri aynen söylüyorum, dediğim cümle şu: “Yazıklar olsun, AKP’nin hâkimleri gibi davranıyorsunuz; yazıklar olsun, yazıklar olsun, yazıklar olsun! dedim. Bir kez daha diyorum: Yazıklar olsun, yazıklar olsun! Bunun neresinde hakaret var? Ben size bir şey sormak isterim: Genel Başkanınız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hayatındaki ilk sabıkayı neyden aldı? Beyoğlu hâkimlerine sarhoş dediği için aldı. Allah’a şükür bizim böyle bir beyanımız yok. ‘Anayasa Mahkemesini kapatsınlar’ diyen, ‘Anayasa Mahkemesinin kararlarını tanımıyorum’ diyen biz miyiz? Yapmayın. Bakın, yargının geldiği nokta vahim. Yalova’da bir hukuk rezaleti var; 3 tane ayrı bilir kişi raporu var, üç yıldır karar verilmiyor. Suçsuz belediye başkanını yargılayacaksınız, kirli milletvekili hakkında fezleke gelmeyecek. 301’den önüne gelen milletvekiline fezleke geliyor. Çok merak ediyorum Sayın Başkan, Mahir Ünal’a niye gelmedi? 85 milyonunun diline laf etti, cumhuriyete laf etti; onun cezasını niye Recep Tayyip Erdoğan veriyor? Niye yargı vermiyor? Ben söyleseydim o lafı bana fezleke gelirdi, Mahir Ünal’a niye gelmiyor? İşte, yargı; işte, yargı. Çünkü sizin suç işleme özgürlüğünüz var. Siz yargı tarafından korunuyorsunuz, milletvekilleriniz korunuyor, milletvekilleriniz korunuyor. Ben isterdim ki o milletvekili hakkında siz suç duyurusunda bulunun. İşte, geldi fezleke. Fezlekenin suç konularından biri idari para cezası, birinin üst sınırı bir yıl. Bundan mı geliyor fezleke? Bir kez daha söylüyorum: Niye gelmiyor Mahir Ünal’a fezleke? Niye gelmiyor Erzincan Milletvekiline fezleke? Niye gelmiyor Erzurum Milletvekiline fezleke? Ha, yine onlar suç işleyebilir; yargı sizin arka bahçeniz olmuş. Gençlik kollarından, kadın kollarından avukatları hâkim yapın, sonra o yargıya laf etmeyelim öyle mi? Hayır, hayır! Siz yargı eliyle belediyelere darbe yapıyorsunuz. Yargı bir vesayet organı olmuş. Hep sizin dilinize doladığınız gibi, yine söylüyorum: Yazıklar olsun öyle karara ve mahkemeye.”

‘BURADAKİ DELİ KİM?’..

AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş ise Başarır’a sözlerine tepki göstererek, şu şekilde konuştu: “Milletvekili arkadaşımız kürsüye çıktıktan sonra bizim Sayın Ahmet Özdemir’e atıfta bulunarak, mahkeme bastınız diye söyledi, şöyle de cevap verdi “Bir deli bir kuyuya taş atıyor, öbürleri çıkaramıyor” Sonra konuşmalarından anlıyoruz, 30 milletvekiliyle birlikte mahkemeye gidiyorlar. Görüntülere bakıyoruz, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcıları bir kişiye sarılmış, tutmaya çalışıyorlar, “Hadi dışarı çıkarın” diyorlar. O kişi, sonradan görüntülerden öğreniyoruz ki bu milletvekili, biraz önce kürsüde konuşan milletvekili. Yani Cumhuriyet Halk Partili 30 milletvekiline sormak lazım: O görüntülerde, biraz önce Mahir Başarır dedi ya “Bir deli kuyuya taş attı…” diye; burada ki deli kim?  30 milletvekilinin 29’u, 29 kişi mahkeme başkanına saldıran bir kişiyi tutmaya çalışıyor. O görüntüleri de kim verdi bilmiyorum yani oradaki görüntülerde, eğer doğruysa ki itiraz etmediler aynen kabul ettiklerini söylüyorlar, mahkemeye saldıran bir kişi var, görüntüde Mahir Başarır, tutmaya çalışan Genel Başkan Yardımcıları var yani deli kim, tutmaya çalışan 40 akıllı kim onu sorgulamak gerekir.”

‘BİLİRKİŞİ NASIL VİCDANA GÖRE KARAR VERECEK’..

CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ise, Yalova’da hukuksuzluk yapıldığını öne sürerek, meclis üyelerine şu sözler ile seslendi: “Silivri’deyiz, Hâkim Özese jandarmayı elinde kalkanlarla içeri soktu, Mahmut Tanal ile bizi ve Veli Ağbaba’yı ite ite salondan çıkardılar. Ben gittim onun odasına “Çay söyleyeyim.” dedi, istemem dedim. Sen geliyorsun, orada oturuyorsun, yeriniz var ama bizi zorla mahkemeden çıkarıyorsun dedim. Baktı, sert konuşuyoruz. Odadan çıkarsın, çıkmazsın, bağırış, çağırış… Hakkımda benim fezleke geldi Özese’nin odasını basmaktan. Şimdi, ne oluyor biliyor musunuz? Özese hakkında Hâkimler Savcılar Yüksek Kurulu iken başladı HSK iken devam ediyor… O gün Mahmut Tanal ile bizim gidip yaptığımız şikâyet önce murakıp herhâlde aleyhimizeydi ama… 15 Temmuzdan sonra gördüler ki adam kumpasçıymış ve adama gelen CD’de hem karar gelmiş Amerika’dan hem de “Karardan önce salonu boşaltın, milletvekilleri dahi olmasın” denmiş. Şimdi, bizim arkadaşlarımız karara kadar “Hâkim, doğru karar ver.” dese anlarım sizi. Bizim arkadaşlar karara kadar sustular ama hâkim 1 yetmedi, 2… Nerede görülmüş 3’üncü kez aynı konuda bilirkişi? Her bilirkişi diyor ki: “Yalova Belediye Başkanının konuyla alakası yok” Bu tekrar karar alıyor, yeni bir bilirkişiye önceki bilirkişi hakkında suç duyurusu… Yeni bilirkişi nasıl vicdana göre karar verecek? Bizim arkadaşların söylediği iş, bu iş ve oradaki zorluk ne biliyor musunuz? Namusuma, vicdanıma, şerefime; kendine güvenen bu yemini etsin. Oradaki sorun şu Sayın Başkan: Yalova Belediye Başkanı bu haksızlıkla görevden alınıp da… Tuttunuz yerine gelen Başkan Vekilini Tayyip Erdoğan elini kaldırdı da siz avucunuz patlayarak alkışladınız ya eski senato salonunda, grup salonunuzda. Hâkim o kişiyi Tayyip Erdoğan’ın o şovuna rağmen göreve iade edemiyor. O yüzden, kendisini haklı gören bilirkişiler hakkında suç duyurusunda bulunup bir bilirkişi daha istiyor. 3’tür bu oluyor, isyan buna. Namusuma, şerefime mesele budur. Namusuna, şerefine çıksın birisi “Hâkim adil karar veriyor desin, ben sizden özür dileyeceğim.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.