yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2020
EURO
35,0069
ALTIN
2.504,53
BIST
10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
22°C
Yalova
22°C
Açık
Cumartesi Az Bulutlu
24°C
Pazar Az Bulutlu
25°C
Pazartesi Az Bulutlu
24°C
Salı Az Bulutlu
25°C

TAZE BALIĞIN ADRESİ: BALIKÇI AVNİ

TAZE BALIĞIN ADRESİ: BALIKÇI AVNİ
18.09.2023 13:21
0
A+
A-
  • 30 yıldır balıkçılık yapan Avni Bilim, İsmet Acar Caddesi üzerinde bulunan işyerinde müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Avni Bilim, 30 yıllık balıkçı tezgahında müşterilerini ağırlamaya devam ediyor.  İsmet Acar Caddesi üzerinde bulunan işyerinde Yalovalılara günlük ve taze balık hizmeti sunan Bilim, “Her gün taze ürünlerimizle müşterilerimizi ağırlıyoruz. Taze ve günlük olduğu için bugüne kadar hiçbir sorun yaşamadık, müşterilerimiz bizden çok memnun” dedi.

‘Eylül ayı ile birlikte deniz sezonu açıldı’

Tezgahtaki balıkların Marmara Bölgesi’nden geldiğini söyleyen Bilim, “Eylül ayının gelmesiyle balıkçılık sezonu açılır. Bu mevsimde daha çok palamut lezzetlenir. Çünkü yağmur suyunu alan palamut irileşiyor ve bollaşıyor. Lüfer, izmarit, barbun, çinekop, çipura, kılıç ve kırlangıç Eylül ayında da çok bol avlanır. Şu anda istavritin kilosu 80 TL, sardalyanın kilosu 100 TL, yerli uskumru 80 TL olmak üzere farklı çeşit balıkları müşterilerimizin sofralarına sunuyoruz” şeklinde konuştu.

Balık çok faydalı

Balığın çok faydalı bir besin olduğunu da belirten Bilim, “Uzmanlar haftada iki kez balık tüketiminin doğru olduğunu söylüyorlar. Omega 3 yağ asitleri, A ve D vitaminlerinin yanında mineraller bakımından da zengin olan balıklar; çinko, selenyum ve iyot gibi vücut için gerekli olan mineralleri de barındırıyor. İçerisinde bu kadar çok vitamin ve mineral bulunduran bu canlıların vücut üzerindeki olumlu etkileri de oldukça fazla” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.