yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
31°C
Yalova
31°C
Açık
Pazartesi Açık
31°C
Salı Parçalı Bulutlu
30°C
Çarşamba Az Bulutlu
31°C
Perşembe Az Bulutlu
30°C

‘TARIM ARAZİLERİNİ İMARA AÇMAYIN!’

‘TARIM ARAZİLERİNİ İMARA AÇMAYIN!’
23.05.2024 17:04
0
A+
A-
  1. OKTAY ATİK, ATATÜRK’ÜN SÖZÜNÜ HATIRLATTI:

‘MİLLİ EKONOMİNİN TEMELİ ZİRAATTIR’

  • Yalova İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik, tarımın önemine vurgu yaparak, yerli üretimin desteklenmesi ve tarım arazilerinin imara açılmaması gerekliliği hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik, tarımın hem ülke hem de Yalova ilinin ekonomisine sağladığı katma değeri vurgulayan önemli açıklamalarda bulundu. Atik, yerli üretimin önemine dikkat çekerek, tarım arazilerinin imara açılmaması gerektiğini belirtti.

TARIMIN EKONOMİYE KATKISI

Özellikle son yıllarda tarım üretiminin değerinin daha da anlaşıldığını ifade eden Atik, İl Genel Meclisi olarak tarım sektörünü desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Atik, “Tarım üretimi, sadece yerel ekonomimize değil, ülke ekonomimize de büyük katkılar sağlamaktadır. Tarım arazilerimizin korunması ve yerli üretimin teşvik edilmesi, geleceğimiz için hayati öneme sahiptir” dedi.

ATATÜRK’ÜN TARIMA VERDİĞİ ÖNEM

Atik, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 1 Kasım 1937’de Büyük Millet Meclisi’nin açılışında tarımla ilgili yaptığı konuşmayı hatırlattı. Atik, açıklamasına şöyle devam etti: “Atatürk, ‘Milli ekonominin temeli ziraattır. Ziraatta kalkınmaya büyük önem vermekteyiz. Köylere kadar yayılacak programlı ve pratik çalışmalar, bu maksatla erişmeyi kolaylaştıracaktır’ diyerek tarımın önemini vurgulamıştı.”

YALOVA’DA TARIM PROJELERİ VE DESTEKLER

Geçtiğimiz günlerde Yalova İl Özel İdaresi ve Yalova Ziraat Odası ortaklaşa bir proje kapsamında vatandaşlara 800 bin kavun, karpuz, domates, biber ve patlıcan fidesi dağıttı. Ayrıca, Tarım Orman İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilen ‘Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi’ kapsamında 208 çiftçiye toplam 375 bin adet biber ve hıyar fidesi, 120 çiftçiye ise toplamda 4 bin dekarlık alanda üretim yapabilmeleri için 1 milyon 146 bin TL bütçeli ayçiçeği tohumu verildi. Bu projeler ve desteklerin, çiftçilerin tarım alanlarını verimli kullanmaları ve üretimlerini artırmaları için önemli bir katkı sağlayacağını dile getiren Atik, İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak tarım sektörünü desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

GELECEĞE DÖNÜK PLANLAR VE SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM

Atik, gelecekte de benzer projelerle tarımı desteklemeye devam edeceklerini belirterek, sürdürülebilir tarım uygulamalarının yaygınlaştırılması gerektiğine dikkat çekti. Atik, “Tarımda sürdürülebilirlik, hem çevresel hem de ekonomik açıdan büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda, çiftçilerimize eğitimler vererek ve yeni teknolojilerle destekleyerek, tarımın geleceğini güvence altına almalıyız” dedi.

‘TARIM ARAZİLERİNİ KORUMALIYIZ’

Atik, tarım arazilerinin imara açılmaması gerektiğini vurguladı. “Tarım arazilerimizin imara açılması, hem tarımsal üretimi azaltır hem de ekolojik dengeyi bozar. Bu yüzden tarım arazilerimizi korumalı ve verimli kullanmalıyız. Yerli üretimin artırılması için bu arazilerin korunması şart” ifadelerini kullandı.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.