yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDEN TARİHTE YOLCULUK

TARİHİ KENTLER BİRLİĞİ’NDEN TARİHTE YOLCULUK
25.09.2023 15:22
0
A+
A-
  • Altınova Belediye Başkanı ve Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Metin Oral, Bursa Osmangazi’de Tarihi Kentler Birliği (TKB) Bölge Toplantısı’na katıldı..

Haber / Zeynep TAŞTAN

Osmangazi Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen Tarihi Kentler Birliği Bölge Toplantısı için Bursa’ya gelen birlik üyeleri ve akademisyenler, Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi ile Hisar İçi’ni gezdi.

Hisar ve Hanlar Bölgesi’ne ziyaret..

Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’nde gerçekleştirilen toplantıya katılan birlik üyeleri, Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini yerinde görme fırsatı buldu. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, birlik üyelerine Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbeleri, Hisar İçi ve Hanlar Bölgesi’ni gezdirerek tarihi mirasın korunmasına yönelik yapılan çalışmaları yerinde anlattı.

Teknik sunum yapıldı..

Hisar’da Oruçbey Caddesi, Arkeopark kazı alanı ve Filiboz Mescidi Projeleri’ni inceleyen üyelere Osmangazi Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Sezai Özokutanoğlu tarafından teknik bir sunum yapıldı.

Bursa’nın tarihi mekanları gezildi..

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da Panorama 1326 Bursa Fetih Müzesi’ndeki sanal resmin Hisar’da canlandığına dikkat çekti. Başkan Dündar, Üftade Camii ve Türbesi çevresindeki kamulaştırma ve düzenleme çalışmaları hakkında katılımcılara bilgi verdi. Tarihi Kentler Birliği üyeleri, tarihi aks boyunca gezerek Hanlar Bölgesi’ne geçerek Bursa’nın tarihi mekânlarını ziyaret etti.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.