yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2703
EURO
34,6865
ALTIN
2.408,67
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
19°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘TARİHİ ANA ŞAHİTLİK ETTİĞİM İÇİN GURURLUYUM’

‘TARİHİ ANA ŞAHİTLİK ETTİĞİM İÇİN GURURLUYUM’
21.09.2023 16:51
0
A+
A-

AHMET BÜYÜKGÜMÜŞ, ABD’DEKİ TEMASLARINI TAMAMLADI

  • AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki heyet ile Birleşmiş Milletler (BM) 78. Genel Kurulu için gittiği ABD’de bir dizi programa katıldı.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, New York’ta düzenlenen BM 78. Genel Kurulu’na katılmak üzere 16-20 Eylül tarihlerinde ABD’de bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet ile BM 78. Genel Kurulu’na katılan Büyükgümüş, genel kurulun öncesinde ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte bir dizi temaslarda da bulundu.

Ahıska Türkleri ile buluştu

Büyükgümüş, ilk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyetle Ahıska Türkleri ile Türkevi’nde bir araya geldi. Toplantıyla ilgili konuşan Büyükgümüş, “Çok önemli bir buluşmaydı. Cumhurbaşkanımız hitaplarını dinledik. 820 soydaşımız Türk vatandaşlığını kazandı. Ahıska Türklerine de en fazla sahip çıkan hükümet bizim hükümetimiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Ahıska Türklerinin yanında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Büyükgümüş, TASC işbirliğinde düzenlenen programa katıldı

AK Parti Yalova Milletvekili Büyükgümüş, Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) işbirliğiyle düzenlenen programa katıldı. Büyükgümüş, programa ilişkin, “ABD’deki Türk iş insanları ve STK temsilcileri ile ekonomi başta olmak üzere birçok konuda fikir alışverişinde bulunduğumuz verimli bir toplantıydı. Hem vatandaşlarımızın sorularını cevaplandırdık hem de işbirliği imkanlarını değerlendirdik” açıklamasında bulundu.

Türkevi’nde buluştu

Amerikan iş dünyasının temsilcileriyle Concordia Zirvesi kapsamında düzenlenen toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasını dinleyen Büyükgümüş daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki heyet ile birlikte ABD’de faaliyet gösteren düşünce kuruluşu temsilcileriyle Türkevi’nde bir araya geldi.

‘Küresel sıfır atık iyi niyet beyanını ben de imzaladım’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın imzaladıkları Küresel Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı İmza Töreni’ne de katılan Büyükgümüş, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan insanlık adına iyi ve güzel olan her şeyin öncüsü olduğu gibi Küresel Sıfır Atık Beyanı’nın da ilk imzacısı oldu. Sayın Emine Erdoğan hanımefendinin himayelerinde hayata geçirilen ortak evimiz dünya için küresel sıfır atık iyi niyet beyanını ben de imzaladım” dedi.

ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarıyla bir araya geldiler

Büyükgümüş, ABD temasları kapsamında Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen ABD Türk Sivil Toplum Kuruluşları Buluşması’nda ABD’de yaşayan Türk vatandaşlarına yönelik faaliyetler yürüten STK’ların temsilcileriyle bir araya geldi.

‘Tarihi ana şahitlik ettiğim için gururluyum’

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, BM Genel Kurul Salonu’nda düzenlenen 78’nci Genel Kurulu görüşmelerinde yaptığı konuşmayı dinleyen Büyükgümüş, “Cumhurbaşkanımız bir kez daha dünyanın gözünün içine bakarak küresel sistem için reform ve adalet çağrısını yineledi. Bu tarihi ana şahitlik ettiğim için çok gururluyum. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrultusunda daha adil bir dünyanın mümkün olduğunu düşünüyor ve savunuyoruz. Cumhurbaşkanımızın da söylediği gibi; “Dünya 5’ten büyüktür, daha adil bir dünya mümkündür.”

AK Parti MKYK Üyesi ve Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş katıldığı Türk-Amerikan İş Konseyi 13. Yatırım Konferansı ile ABD programlarını tamamladı.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.