Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Belediye Meclisi Mayıs ayı olağan toplantısı, Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk Başkanlığı’nda yapıldı. Mecliste, Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün kullanımındaki Adnan Menderes Mahallesi’nde bulunan binanın tahsis iptali için Başkan Vekili Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi talebi görüşüldü. Meclis Başkan Tutuk’a yetkiyi oy çokluğu ile verirken, Başkan Tutuk, Emniyet Müdürlüğü’nün kullanımındaki bina ve Dereağzı’nda bulunan bina ile ilgili kamuoyunu bilgilendirdi.
‘EKSPER DEĞERLERİ YAPILDIKTAN SONRA BORCA KARŞILILIK VERİLMESİNİ ONAYLIYORUZ’..
Tahsis ve trampa ile ilgili konuşan CHP’li Meclis Üyesi Cem İnci, “Dereağzı’ndaki binanın trampa yolu ile tahsisi için Mustafa Tutuk’a yetki verilmesi isteniyor. Birden fazla ucu açık yetki, aynı maddede talep ediliyor. Bu kafaları karıştırıyor. Bu yer ne olacak; belirlendi mi? Borç mu silinecek? Trampa mı yapılacak? O bina ile ilgili de kamuoyunda şaibelerin olduğu konuşuluyor. Bilgilendirme yapılması lazım. Burada ucu açık bir durum var. Yetkinin tamamını istiyorsunuz. Eksper değerleri henüz yapılmamış. Eksper değerleri yapıldıktan sonra borca karşılılık verilmesini onaylıyoruz ama ver yetkiyi gör etkiyi hesabı bütün yetkiyi en baştan vermeyi uygun görmüyoruz. Trampa için çok ciddi bir açıklama bekliyoruz sizden” dedi.
‘EMNİYET YENİ BİNASINA GEÇECEK’..
İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir bina yapmasından dolayı Adnan Menderes Mahallesi’ndeki yapının bir yıla kadar boşaltılacağını söyleyen Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, “Meclis kararı ile 25 yıllığına Yalova Emniyet Müdürlüğü’ne tahsis ettiğimiz binanın tahsisini, meclisin oy çokluğu ile iptal ettik. Zira Yalova Emniyet Müdürlüğü 1 yıl içerisinde yeni binasına geçecek. Ancak buradan çıkarken bizden de bir ricada bulunuyorlar. Çevik Kuvvet birimini Elmalık Yolu’ndaki binaya taşıyacağız. Oraya geçerken bu binada bir tadilat talebinde bulunuyorlar. Bunu da kabul ettik. Zira tahsisi erken iptal etmesek bile Emniyet Müdürlüğü’ne desteğimiz net” dedi.
‘İLK ADIM ESKPERTİZ RAPORU’..
Tutuk, “Bu bina boşaldıktan sonra binayı ne yapacağımız yönünde önümüzde iki seçenek var. Bunlardan birisi, SGK ya da Vergi Dairesi’ne binayı borçlarımıza karşı vermek. Ya da Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait Dereağzı’nda bulunan arazi ile takas yapacağız. Ama ilk adımımız Yalova Emniyet Müdürlüğü’nün boşalttığı bina hakkında bir ekspertiz raporu çıkartmak. Binanın değerini tespit edince kararımızı netleştireceğiz. Öncelikle Köylere Hizmet Götürme Birliği ile takasa gitmek istiyoruz. Ama elbette o yerin değerini de belirleyeceğiz. Eğer binamızla aynı değer ya da daha pahalıysa takas yapacağız. Bizim binamızdan daha düşük bir değeri varsa bunu yapmayız. O zaman kamuyu zarara uğratmamak için Emniyet Müdürlüğü’nün boşalttığı binayı SGK ya da Vergi Dairesi’ne verir ve yüklü miktarda bir borçtan kurtuluruz. Ayrıca İller Bankası payımız da yükselir. Böylece belediye olarak halkımıza daha iyi bir hizmet veririz” şeklinde konuştu.
‘YAŞAM ALANI OLACAK’..
Emniyet Müdürlüğü’nün bulunduğu binayı Köylere Hizmet Götürme Birliği’ne ait Dereağzı’ndaki arsa ile takasına karar verilmesi durumunda yapacakları projeden de bahseden Tutuk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Eğer Köylere Hizmet Götürme Birliği arsası ile takas yaparsak; Yalova Belediyesi’nin de bu arazinin yanında bulunan bir arsası var. Komple birleştirip Yalova halkına kültürel faaliyetlerde kullanılacak muazzam bir alan kazandıracağız. Ama burasının üzerine bina yapmayacağız. Zira kanuni engel var. Ya da marina yaparız ileride. Belediyeye burada kar getirecek bir planlama yapabiliriz.”