yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2708
EURO
34,8353
ALTIN
2.407,52
BIST
10.295,44
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Hafif Yağmurlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C

SUSUZLUK ALARMI

SUSUZLUK ALARMI
02.01.2023 17:59
0
A+
A-

 

GÖKÇE BARAJI’NDA TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

  • Kasım ve Aralık ayının kurak geçmesi nedeniyle Gökçe Barajı’nda su seviyesi yüzde 25 seviyelerine kadar düştü. Yalova’nın günlük 90 bin metreküp su ihtiyacını karşılayan Gökçe Barajı’nda su seviyesi azaldı..

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

Yalova’daki Gökçe Barajı’ndaki doluluk oranı yüzde 25’lere düştü. Önümüzdeki günlerde yağış beklentisinin olmaması nedeniyle, barajda tehlike çanları çalmaya başladı. Yalova’ya içme suyu sağlayan tek kaynak durumundaki Gökçe Barajı’nda kuraklığa bağlı olarak su seviyesi düşmeye devam ediyor. Barajın sularının çekilmesi ile birlikte daha evvel sular altında olan yollar da ortaya çıktı. Bu görüntü ise en son 2014 yılındaki susuzluk sırasında oluşmuştu. 6 milyon metreküp suyun kaldığı Gökçe Barajı’nda su seviyesinin bir hayli düştüğü gözlenen baraj alanında çamur birikintileri de görüldü.

Yetkililerden çağrı..

Bu yıl Ocak ayında su seviyesinin yüzde 25 seviyelerine düştüğünü söyleyen yetkililer, Yalovalılara tasarruf çağrısında bulundu. Yapılan açıklamada, şu sözlere yer verdiler: “Mevsimsel değişimlerden dolayı her geçen yıl seviye bir önceki yıla göre düşüyor. Bu su seviyesi halkımızda bir rahatlık oluşturmasın. Baraj dolu dahi olsa tasarruflu olmamız lazım. Vatandaşlarımız gereksiz su tüketiminden kaçınsınlar. Kış aylarına girilmesi ile birlikte yağmur ve kar yağışı doluluk oranını etkiledi. Özellikle kar yağışı sonrasında baraj kısa sürer içerisinde önemli oranda su tutacaktır. Önümüzdeki 10 gün için yağış beklentisi yok. Vatandaşın ciddi bir tasarruf içerisine girmesi gerekir.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.