yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

SÜPER AMATÖR’ÜN YENİ PRENSLERİ!

SÜPER AMATÖR’ÜN YENİ PRENSLERİ!
19.01.2023 17:17
0
A+
A-
  • Yalova 1. Amatör Küme’de 2022-2023 sezonu, geçtiğimiz hafta oynanan karşılaşmalarla tamamlandı. A Grubu’nda Kurtköyspor, B Grubu’nda da Yenimahallespor, yorucu maratonu namağlup şampiyonlukla bitirip ipi göğüsledi.

 

Onur ERDİK

2022-2023 futbol sezonu Yalova 1. Amatör Küme’de lig heyecanı geride kaldı. Geçtiğimiz hafta yapılan müsabakalarla noktalanan ligin A Grubu’nda Kurtköyspor, B Grubu’nda da Yenimahallespor, namağlup şampiyonluk unvanıyla üst lige çıktı. İki ekip de 2023-2024 sezonunda Yalova Süper Amatör Küme’de mücadele verecek.

A Grubu’nda zafer Kurtköyspor’un..

Zorlu ligin A Grubu’nda 14. ve son hafta maçlarının heyecanı yaşandı. Şampiyonun resmileştiği grubun final haftasında Kurtköyspor, seyircisi önünde Subaşıspor’la karşı karşıya geldi. Bordo-yeşilliler, rakibini 5-1’lik skorla geçerek şampiyonluğunu ilan etti. Bu sonuçla Yalçın Tekin Çetin yönetimindeki Kurtköy, 38 puanla ve namağlup bir şekilde şampiyonluk ipini göğüsleyip Süper Amatör Küme biletini cebine koydu. Rakibine yenilen Subaşı ise 19 puanla 5.sırada sezona nokta koydu.

Akköyspor’a galibiyet yetmedi..

Kurtköyspor’la müthiş bir şampiyonluk yarışına giren Akköyspor, son haftada Kocaderespor deplasmanına çıktı. Mavi-beyazlılar, rakibini 6-2’lik farklı skorla geçmesine rağmen lider Kurtköy puan kaybetmeyince, şampiyonluğunu ilan edemedi ve 37 puanla ligi ikinci sırada tamamladı. 4 puanla son sırada kalan Kocaderespor da ligden düştü.

Doğanspor lige tutundu..

Şampiyonluk yarışının dışında ligde kalma savaşı da son haftaya taşındı. Kocaderespor’un son haftaya girilmeden ligden düşmesinin kesinleştiği A Grubu’nda Doğanspor ile Çınarcık Fırtınaspor takımları karşı karşıya geldi. Nefesleri kesen zorlu 90 dakika, karşılıklı kaydedilen gollerle 2-2 tamamlandı. Bu sonuçla sarı-kırmızılı ekip Doğanspor, 8 puanla ve ikili averaj üstünlüğüyle rakibinin yukarısında yer alarak 6.sırada grubu tamamladı ve 1. Amatör Küme’ye tutundu. Aynı puandaki sarı-siyahlı Çınarcık temsilcisi ise 7.sırada kalıp 2. Amatör Küme’ye düştü. Grupta son haftanın diğer müsabakalarında; Sultaniyespor, gol düellosunda deplasmanda Doğuşspor’u 6-4 mağlup etti. Böylece Çiftlikköy temsilcisi, 22 puanla 4.sırada sezonu tamamladı. 27 puandaki siyah-beyazlı ekip Doğuşspor da 3.sırada 2022-2023 sezonunu bitirdi.

Yenimahalle’nin bileği bükülmedi..

Yalova 1. Amatör Küme B Grubu’nda fırtına gibi esen ve şampiyonluğunu daha önce ilan eden Yenimahallespor, son haftada Soğucakspor’a konuk oldu. Kırmızı-beyazlılar, 3-3’lük beraberlikle sezonu yenilgisiz bir şekilde tamamladı ve en yakın rakibine 8 puan fark atarak 40 puanla mutlu sona ulaştı. 32 puandaki Soğucak da ikinci sırada ligi kapattı. Coşkunspor’un Kaytazdere Belediyespor karşısında 3-0 hükmen kazandığı son haftanın ardından Altınova ekibi, 25 puanla 3.sırada sezonu noktaladı. Coşkunspor da 22 puanla 4.sırada 2022-2023 sezonunu bitirdi. Samanlıspor karşısında 3-0 hükmen galip sayılan Demirspor, 13 puan ve ikili averaj üstünlüğüyle 6.sırada yer alarak lige tutundu. Haftanın sonucu en çok merak edilen mücadelesinde Esnafspor ile Çalıca Gençlikspor yenişemedi ve 90 dakika 2-2 tamamlandı. Bu sonuçla mavi-beyazlılar, 13 puanda olmasına rağmen ikili averajda Demirspor’un gerisinde kalınca 7.sırada ligi tamamlayıp küme düştü. 16 puandaki Çalıca da 5.sırada nokta koydu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.