yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Parçalı Bulutlu
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

SÜPER AMATÖR’DE BİR SEZONUN ARDINDAN

SÜPER AMATÖR’DE BİR SEZONUN ARDINDAN
25.04.2024 14:32
0
A+
A-

SON 13 YILDA İKİNCİ KEZ REKOR KIRDI!

  • Yalova Süper Amatör Küme’de 2023-2024 sezonu, geçtiğimiz hafta sonu oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, yeşil-kırmızılı ekip Yalovaspor, bir yıl aradan sonra tekrar Bölgesel Amatör Ligi’ne yükseldi.

Bu organizasyonda son 13 yıldaki istatistiklerine bakıldığında Yalovaspor, en çok puan toplayıp şampiyon olduğu ikinci sezonda topladığı 66 puanla dikkat çekti. Kentin milli takımı yeşil-kırmızılılar, 2014-2015 sezonunda o dönem 13 takımla oynanan ligi 68 puanla zirvede noktalamıştı.

 

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

2023-2024 futbol sezonu Yalova Süper Amatör Küme’de heyecan sona erdi. Nefes kesen karşılaşmaların oynandığı ligde Yalovaspor, 66 puanla ve namağlup bir şekilde sezonu zirvede noktaladı. Faruk Yiğit yönetimindeki yeşil-kırmızılılar, böylece bir önceki yıl veda ettiği Bölgesel Amatör Ligi’ne tekrar dönüş yaptı.

Hiç kaybetmedi..

Sezona mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayan Yalovaspor, ligin ilk haftasında deplasmanda Negmar Tavşanlı Belediyespor’u 3-1 yenerek maratona iyi giriş yaptı. Zirve için yarıştığı rakibini sezonun ikinci devresinin ilk haftasında da yine aynı skorla 3-1 mağlup eden yeşil-kırmızılılar, adeta şampiyonluk kapısını aralamış oldu. Oynadığı 22 maçın tamamını kazanan Faruk Yiğit’in öğrencileri, rakip fileleri 91 kez havalandırırken kalesinde ise sadece 15 gol gördü.

Son 13 yılda ikinci kez..

Öte yandan Yalovaspor, kayıtlı son 13 yıldaki istatistiklere bakıldığında puan rekoru kırarak ikinci kez mutlu sona ulaşmış oldu. 13 takımla oynanan 2014-2015 sezonunda 68 puan toplayıp Süper Amatör Küme’yi zirvede bitiren yeşil-kırmızılılar, 9 yıl sonra ikinci kez yerel ligin en üstünde rekor puan topladı. Bu sezon 12 takımın mücadele verdiği Süper Amatör’de 66 puan toplayan Yalovaspor, böylelikle son 13 yılda ikinci kez ligdeki en yüksek puana ulaşma başarısı gösterdi.

10 maçta 5 ve üzeri gol attı..

Ligi namağlup şampiyon tamamlayan Yalovaspor, bu sezon çıktığı 22 müsabakanın 10’un da 5 ve üzeri gol atma başarısı gösterdi. Bir maçta en çok golü Hersekspor ağlarına gönderen yeşil-kırmızılılar, ligin 4.haftasında oynanan karşılaşmayı 8-2 kazanmıştı. Faruk Yiğit’in öğrencilerinin en farklı galibiyetleri arasında sezonun ilk devresinde Taşköprüspor ve Kurtköyspor’a karşı aldığı 5-0, Sugören Gençlerbirliği’ne karşı aldığı 6-0, Çiftlikköy Belediyespor’ karşı aldığı 5-1’lik galibiyetler bulunuyor. Ligin ikinci devresinde Yalovaspor’un en farklı galibiyetleri, Hersekspor’a karşı 5-1, Teşvikiye Belediyespor’a karşı 7-1, Çınarcık Belediyespor’a karşı 5-0, Yenimahallespor’a karşı 7-1 ve Safranspor’a karşı 5-2’lik galibiyetler bulunuyor.

Maç başına 4,1 gol ortalaması..

Bu arada namağlup şampiyonluğunun yanı sıra ligin en golcü takımı unvanını da elinde tutan yeşil-kırmızılılar, 22 maçta 91 gol atma başarısı gösterdi. Maç başına 4,1 gol ile bu alanda da zirvede bulunan Yalovaspor, kalesinde 15 gol görerek Süper Amatör Küme’nin maç başına 0,68 gol ile en az gol yiyen takımı da oldu. Attığı ve yediği gol arasında büyük fark bulunan yeşil-kırmızılı ekip, 76 averaj ile rakiplerine ciddi bir şekilde fark atmış durumda.

En çok golü Hersekspor’a attı..

Diğer yandan ligdeki rakiplerinin tamamına gol atan Yalovaspor, en fazla Altınova temsilcisi Hersekspor’un filelerin havalandırdı. Lacivert-beyazlıların ağlarına iki maçta 13 gol atan Faruk Yiğit’in talebeleri, Teşvikiye kalesine de toplamda 10 gol gönderdi. Sugören Gençlebirliği, Yenimahallespor ve Safranspor’a 9, Taşköprüspor ve Esenköyspor’a 8, Çınarcık Belediyespor’a 7, Negmar Tavşanlı Belediyespor ve Kurtköyspor’a da iki maçta 6 gol attı.

İki maçta kalesinde gol görmedi..

2023-2024 sezonunda Süper Amatör Küme’de kalesinde iki müsabakada gol görmeyen Yalovaspor’un filelerini havalandıramayan takımlar Taşköprüspor ile Kurtköyspor oldu. Yeşil-kırmızılıların bu sezon en çok gol yediği takımlar olarak da Hersekspor ve Safranspor dikkat çekiyor. İki ekip de namağlup şampiyon Yalovaspor’a iki maçta da 3’er gol atabildi. Tavşanlı ve Sugören Gençlerbirliği’nden totalde 2 gol yiyen Yalovaspor’a Teşvikiye Belediyespor, Çınarcık Belediyespor, Esenköyspor, Çiftlikköy Belediyespor ve Yenimahallespor da 1 gol attı. Böylece Yalovaspor 2023-2024 sezonu lig maratonunu şampiyonluğunun yanı sıra rekorlarla da noktaladı.

Ligin en az gol atan ve en çok gol yiyen ekibi Hersek oldu..

Öte yandan Süper Amatör Küme’de bir sezonda en az gol atan ve kalesinde en çok gol gören takımı son sıradaki Hersekspor oldu. Altınova temsilcisi, 15 puanla noktaladığı 2023-2024 sezonunda oynadığı 22 karşılaşmada 28 gol atıp kalesinde 61 gol gördü. Süper Amatör Küme’ye veda eden lacivert-beyazlılar, önümüzdeki sezon 1. Amatör Küme’de boy gösterecek.

Sadece 4 takımın attığı gol sayısı, yediğinden fazla..

Süper Amatör Küme’de ilginç bir istatistik daha oluştu. 12 ekibin mücadele verdiği maratonda sadece 4 takımın attığı gol, yediğinden fazla. Bu ekipler arasında Yalovaspor, Negmar Tavşanlı Belediyespor, Sugören Gençlerbirliği ve Çınarcık Belediyespor bulunuyor. Diğer 8 takımın da yediği gol, attığından daha fazla ve dolayısıyla bu ekipler sezonu eksi gol averajıyla tamamladılar.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.