
YALOVA ÜNİVERSİTESİ’NDE SÜLÜNLER VE TAVŞANLAR DOĞA İLE BULUŞTU
- Yalova Üniversitesi’nde Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından, yaban hayatının korunması ve yaşam ortamlarının geliştirilmesine yönelik hazırlanan '81 İlde 81 bin Keklik ve Sülünün Doğaya Yerleştirilmesi Programı' kapsamında 25 tavşan ve 25 sülün doğaya bırakıldı..
Haber / Zeynep TAŞTAN
Yalova Üniversitesi Merkez Yerleşkesinde gerçekleşen programa Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Vefik Arıca, Prof. Dr. Senay Yürür Karslıoğlu, Prof. Dr. Hamit Er, Genel Sekreter Ömer Naci Fidan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Nevzat Alğan katılım sağladı. Yalova Üniversitesi kampüsünün habitat olarak tavşanlar ve sülünler için çok uygun bir ortam olduğunun altını çizen Ağlan, bu imkanı sağladığı için Rektör Bahçekapılı’ya teşekkürlerini sundu.
‘AMACIMIZ, ÖĞRENCİLERİMİZDE DOĞAL YAŞAMI KORUMA KONUSUNDA FARKINDALIK OLUŞTURMAK’..
Programda konuşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. Mehmet Bahçekapılı, yaşam alanı olan kampüsümüzün doğal yaşamla bütünleşerek daha da zenginleşeceğini ifade etti. Buradaki asıl amacın hocalarımızda, öğrencilerimizde doğal yaşamı koruma, diğer canlılarla beraber olma farkındalığını oluşturma olduğunu söyleyen Rektör Bahçekapılı, bunun bu amaç doğrultusunda doğru bir adım olduğuna inandıklarını ifade etti. Yalova Üniversitesi personelinin de katılım sağladığı program, hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

