yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
19°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
20°C

SU TASARRUFUNA MASALSI BİR YOLCULUK!

SU TASARRUFUNA MASALSI BİR YOLCULUK!
25.12.2023 14:41
0
A+
A-

Yalova Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen “Damla ve Arkadaşlarına” adlı tiyatro oyunu, çocuklara su tasarrufu konusunu eğlendirerek öğretti. Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, öğrencilerle birlikte izlediği etkinlikte, çocuklara su tasarrufu kartuşları hediye etti..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi, çocuklara su tasarrufu ve su bilinci aşılamak amacıyla “Damla ve Arkadaşlarına” adlı su tasarrufu temalı tiyatro etkinliğiniAralık ayı itibariyle çocuklarla buluşturmaya devam ediyor. Etkinlik kapsamında, Belediye Başkanı Mustafa Tutuk da öğrencilerle birlikte tiyatro oyununu izleyerek çocuklarla buluştu. Başkan Mustafa Tutuk, etkinlikle ilgili yaptığı açıklamada, “Dünya genelinde yaşanan kuraklık nedeniyle her bir damla suyun çok büyük önem taşıdığını ve israf edilmemesi gerektiğini anlatan tiyatro oyunu ile çocuklarımız hem eğlendiler hem de su tasarrufu konusunda bilinçlendiler. Bu etkinlikle çocuklarımıza su tasarrufu bilincini aşılamayı hedefledik. İlerleyen yıllarda daha yaşanabilir bir dünya için çocuklarımızın çevre konularında duyarlı bireyler olmalarını desteklemeye devam edeceğiz” dedi. Başkan Tutuk ayrıca etkinliğin düzenlenmesinde önemli rol oynayan Yalova İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürü Emirhan Balkaya ve tiyatro ekibine teşekkür etti. Dünya genelinde yaşanan kuraklık sorununa dikkat çekmek ve her bir su damlasının önemini vurgulamak amacıyla sahnelenen tiyatro oyunu, çocuklara eğlenceli bir şekilde su tasarrufu hakkında bilgiler verdi. Yalova Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü koordinasyonunda düzenlenen etkinlikte, çocuklara öğrendiklerini pekiştirmeleri ve evlerinde uygulamaları için su tasarrufu kartuşu hediye edildi. Ekrem Bozgül’ün yazıp yönettiği “Damla ve Arkadaşlarına” adlı tiyatro oyunu, tüm Yalova merkez okullarında sergilenerek çocuklara su tasarrufu bilinci yayma amacı hedefleniyor.

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.