yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3674
EURO
34,9625
ALTIN
2.325,24
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
22°C
Yalova
22°C
Parçalı Bulutlu
Cumartesi Açık
24°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C
Salı Az Bulutlu
18°C

‘STRES ATMAK İÇİN ALTINOVA’YA GELİN!’

‘STRES ATMAK İÇİN ALTINOVA’YA GELİN!’
06.03.2022 16:56
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Altınova’da Hersek Lagünü’nde yapılan Kuş Gözlem Kulesi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi, Yalova’nın yeni gözde mekanlarından biri oldu. Hafta sonu vatandaşların ailesiyle vakit geçirdiği bir mekan olan Hersek Lagünü’nde birbirinden farklı kuş türleri vatandaşlara görsel şölen sunuyor. Altınova Belediyesi tarafından titizlikle yürütülen çalışmalar sonucu, farklı kuş türüne ev sahipliği yaptığı belirlenen lagün, yazın konaklayan kuşların göç etmesinin ardından bugünlerde flamingoları ve diğer bazı göçmen kuş türlerini ağırlıyor. 152 hektar büyüklüğündeki lagün, özellikle Engelli Uyumlu Kuş Gözlem Kulesi sayesinde herkesin kuşları izlemesine imkan sağlıyor.

‘STRES ATMAK İÇİN BURAYA GELİN’..

Kuş Gözlem Kulesi ve Tıbbi Aromatik Bitkiler Bahçesi’ne vatandaşları stres atmak için çağıran Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, “Kuşlarımız buraya gelip dinleniyor, yiyor içiyor ve keyifleri geldiği zaman da gidiyorlar. Dolayısıyla burayı ‘Kuş Oteli’ olarak tarif ediyoruz. Bütün vatandaşlarımızı hafta sonu veya akşamüstü stres atmak için buraya bekliyoruz. Buradaki misafirlerimizi izlemelerini istiyoruz. Bizim gölümüzün bir özelliği de şu; diğer kuş cenneti dediğimiz alanlardan farkı, metrekareye düşen kuş sayımız çok fazla. Gölümüz küçük 152 hektar. Öte yandan gölün içerisindeki bütün kuşlar, aynı anda inşa edilen kuleden görünebilecek” diye konuştu.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.