yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3612
EURO
34,7842
ALTIN
2.400,49
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

STRANÇTA İLK HEYECAN YAŞANDI

STRANÇTA İLK HEYECAN YAŞANDI
02.10.2023 18:13
0
A+
A-

KIRAN KIRANA MÜSABAKALAR!

  • Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Türkiye Satranç Federasyonu Yalova İl Temsilciliği tarafından düzenlenen Amatör Spor Haftası Satranç Turnuvası büyük ilgi gördü.

Geçtiğimiz hafta sonu yapılan organizasyonda dereceye giren sporculara da ödülleri gerçekleştirilen törenle verildi.

 

Onur ERDİK

2023-2024 sezonu Yalova satranç turnuvalarının ilki geride kaldı. Birbirinden çekişmeli müsabakaların yapıldığı Amatör Spor Haftası Satranç Turnuvası’nda madalyalar sahiplerini buldu. Yalova Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu ve Yalova Satranç İl Temsilciliği’nin katkılarıyla 30 Eylül-1 Ekim tarihlerinde organize edilen müsabakaların startını ise Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Spor Şube Müdürü Ertan Arabacı ve Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat verdi.

Çok sayıda sporcu katıldı..

Amatör Spor Haftası Satranç Turnuvası’nda sporcular açık kategori, 12 yaş ve altı ile 8 yaş ve altı kategorilerinde ter döktü. Türkiye’nin satrançtaki en faal illeri arasında yer alan Yalova’da yeni sezonun ilk turnuvası nefesleri kesti. Kıran kırana geçen müsabakaların ardından açık kategoride şampiyonluğu Arda Yusuf Yalçın kazandı. Kaan Çınar Kasımoğlu ikinci, Erdem Ateş üçüncü, Muhammed Umud Sıtkı dördüncü ve Çınar Bektaş’ta beşinci oldu. 12 yaş ve altı kategorisinde birinciliği Ömer Alp Koyunoğlu elde etti. Koyunoğlu’nu Kadir Seyit Kahraman ikinci, Abdullah Emir Karafil üçüncü, Göktuğ Batur Kilim dördüncü ve Deniz Ege Duran beşinci şeklinde takip etmiş oldu. 8 yaş ve altı kategoride ise çekişme hat safhada yaşanırken kürsünün en üst basamağına Ahmet Kemal Kahraman çıktı. Bu kategoride Ümit Baran Sıtkı ikinci, Elif Ayza Sarıkaya’da üçüncü oldu. Bu üç ismin hemen ardından iki sırayı da Emre Erkara ve Mehmet Akif Erçelik elde etti.

‘Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’..

Yalova Satranç İl Temsilcisi Erkan Şat, “2023-2024 sezonunu Amatör Spor Haftası Satranç Turnuvası’yla açtık. Turnuvamızda mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Performanslarıyla güzel bir organizasyon oldu. Ayrıca aramızda bulunan ve başlama hamlelerini gerçekleştiren Yalova Vali Yardımcısı Deniz Pişkin ve Spor Şube Müdürü Ertan Arabacı’ya teşekkür ederim. Emeği geçen hakemlerimize ayrıca teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.