yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3212
EURO
35,0652
ALTIN
2.306,86
BIST
9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
21°C
Yalova
21°C
Açık
Cuma Parçalı Bulutlu
22°C
Cumartesi Az Bulutlu
23°C
Pazar Az Bulutlu
23°C
Pazartesi Az Bulutlu
25°C

‘SÖZÜMÜZ SÖZ, ESNAF KAZANACAK’

‘SÖZÜMÜZ SÖZ, ESNAF KAZANACAK’
27.01.2022 16:48
0
A+
A-

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Necati Erbul, esnafın sorunlarına çare olabilmek amacıyla genç ve dinamik bir kadroyla göreve hazır olduklarını söyledi. Yalova esnafının sorunlarını bildiklerini belirten Erbul, çözüm konusunda da plan ve projelerinin hazır olduğunu ifade etti. Çalışan bir oda ile esnafın sorunlarını gidereceklerine inandıklarını, bunun için çalışacaklarına vurgu yapan Necati Erbul, projeleri konusunda şu açıklamalarda bulundu: “Odalar çalıştıkça esnafımız kazanır. Bunun için genç, dinamik ve sorunları bilen bir yönetim ile Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın yönetimine talibiz. Göreve geldiğimizde; kurumlarla işbirliği içinde ayrıştırıcılıktan uzak birleştirici bir ruhla, modern ve teknolojik bir alt yapıyla, esnafımızın değer katacak projeler hedefiyle çalışan bir oda yönetimi olacağız. Yalova gibi jeopolitik konumu çok önemli olan, sürekli gelişen ve değişen, deniz ve doğa turizminin cazibe merkezlerinden olan, sanayi atılımları her geçen gün artan bir ilin Esnaf Odası’na, öncelikle bilgiye kolay ulaşılabilecek, şeffaf, yalın ama içerik olarak dopdolu bir web sayfası kazandıracağız. Esnaf ve sanatkarımızın, meslek bölümlerine ayrılarak tanıtılacak. Sanat Esnaf Rehberi oluşturulacak, her esnaf kendi şifresiyle portala girecek, ihtiyacı olan (Esnaf Oda Kayıt Belgesi, İmza Sirküleri, Esnaf Sicil Belgesi vb.) belge ve evraklara ücretsiz ulaşacak, barkodlu inderebilecek, resmi işlerini hızlandıracak” dedi.

‘Esnaf Kart Projesi hayata geçirilecek’..

Esnaf Kart Projesi’ni hayata geçireceklerini söyleyen Erbul, “Esnaf ve sanatkarımız arasında tamamen güvene dayalı, denetime açık şekilde kuracağımız Esnaf Destek Fonu ile yaşanabilecek kötü bir durumda esnafımızın hep birlikte elinden tutacağız. Aile olmak bunu gerektirir. Esnaf Kart projesini hayata geçireceğiz. Odamıza kayıtlı tüm esnaflarımıza, üzerlerinde oda kayıt bilgisi, sicil numaraları gibi kişisel bilgilerin yazdığı, esnaf kimlik kartlarını, bizzat işyerlerine gidip dağıtacağız. Yalova’daki sağlık kurumları, eğitim kurumları, spor kuruluşları vb. kurumlar ile protokol yapılarak ilimizdeki tüm esnaf ve sanatkarımızın, bu esnaf kimlik kartları aracılığı ile bu kurumlardan indirimli olarak yararlanmasını sağlayacağız. Yalova Sanayi Sitesi yıllardır ihmal ediliyor. Sanayi sitemizde her yere hakim bir konumda, gerek belediyemizden yer talebi, gerek dükkan kiralamak kaydıyla acil müdahaleler için revir ve ambulans ile sağlık ekibi bulundurulacak. Sanayi sitemiz güvenli bir hale getirilecek. Esnafımızın yıllardır şikayetçi olduğu ancak çözüm bulunamayan güvenlik sorunuyla ilgili, özellikle gece problem olan sanayi sitemizin kapıları ve muhtelif bölgeler güvenlik kameralarıyla desteklenecek. Yalova Sanayi Sitesi’nin yıllardır önemli ihtiyaçlarından biri olan ATM eksikliği, bankalar ile yapılacak protokollerle giderilecek. Esnafımız, banka işlemleri için işlerinden zaman kaybetmeyecektir. Sanayi Sitemizde iş güvenliği konularında danışmanlık hizmeti sağlamak amacıyla ISG uzmanlığı firmalarıyla protokol yapılacaktır. Rahatsızlansa, hastalansa izin kullanma imkanı bile olmayan esnafımızın özlük ve sosyal haklarının olması konusunda Ankara’ya taleplerimizi ileteceğiz, takipçisi olacağız. Esnaf odası bütçesinin ve hayırseverlerin organizasyonunun sağlanmasıyla koşulların uyduğu sayıda esnafımızın çocuğuna, başarı önceliğiyle, şartların tamamına uyma kuralıyla ve adaletli bir şekilde burs vereceğiz” diye konuştu.

‘Odamıza siyaset karışmayacak’..

Erbul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Teknolojinin gelişmesiyle beraber, sosyal medya ve ticaret web sitelerinin esnaf ve sanatkarımıza entegresine çabalayacağız. E-ticarette uzman personel ile gerekirse e-ticaret sitelerinin temsilcilerinin katılımıyla organizasyonlar düzenleyeceğiz. Oda tüzüğüne de uyan, esnafı hukuksal anlamda desteleme konusunda somut adım atacağız. Esnaf ve sanatkarımızın hukuksal anlamda desteklenmesi için hangi model esnafımıza uyuyorsa baromuzla da görüşerek hukuki destek modelini hayata geçireceğiz. Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası’na kayıtlı esnafımızın devlet desteklerinden, projelerden, kredi kampanyalarından yararlanması için proje birimi kuracağız. Öncelikle kadın ve genç esnaf adaylarımız için proje geliştirmelerine katkı sağlayacağız. Katılım sağlanacak tüm fuarlardan esnaflarımızın haberi olacak. Esnaf ve sanatkarımızın gelişme ve dünyadaki yeniliklere daha açık olmasını sağlamak, ufuklarını açmak adına, yurt içi ve yurt dışındaki fuarlara sadece yönetimin değil, ilgili esnafın da katılımını sağlayacağız. Odamıza siyaset karıştırmayacak, belli bir kesim esnafa ayrımcılık yapılmayacak, büyüğünden küçüğüne, uzağından yakınına herkese aynı samimiyetle hizmet verilecektir. Belli kişilere ayrıcalık değil, tüm esnafı kapsayacak adaletli yönetim hüküm sürecektir. Odayı denetleme yetkisi esnafımızda olacak, odanın gelir ve gider cetvelleri her ay web sayfamızda yayınlanacaktır. Engelli üyelerimizin her daim yanında olacağız. Down sendromlu ve otizmli çocukları olan esnafımız için, çocuklarımızın kullanabileceği rehabilitasyon spor alanları yapılması konusunda yerel yönetim ile koordinasyon sağlayacağız. Her meslek dalına özel toplantılar organize edip esnaf ve sanatkarın birbirini tanımaları, sorunlarını birbiriyle ve esnaf odasıyla paylaşmaları ve çözüm için birliktelik kurmalarını sağlayacağız. Esnafımızı seçimden seçime hatırlamayacağız. Yeni işyeri açan esnafımıza ilk üç ay; Google, Facebook ve Instagram’da tanıtıcı reklam desteği vereceğiz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.