yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4151
EURO
34,8070
ALTIN
2.419,64
BIST
10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Parçalı Bulutlu
20°C

‘SOYKIRIMA UĞRAYANLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZ’

‘SOYKIRIMA UĞRAYANLAR BİZİM KARDEŞLERİMİZ’
20.10.2023 16:36
0
A+
A-

YALOVALI VATANDAŞLARBÜYÜK FİLİSTİN MİTİNGİ’NDE BİR ARAYA GELDİ

  • GÖNÜL-DER Platformu ve Yalova’da faaliyet gösteren birçok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla ‘Büyük Filistin Mitingi’ gerçekleştirildi.

İsrail’in Gazze’ye karşı yapmış olduğu saldırıları kınayan gönüllüler, bu soykırıma sessiz kalmayacaklarını ifade ettiler.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova’da görev yapan gönüllü sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, dün Cuma namazı sonrasında Filistin’de hayatını kaybeden vatandaşlar için gıyabi cenaze namazı kıldı, ardından da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Yalova Merkez Cami’nde kılınan cenaze namazı sonrasında Cevdet Aydın Parkı’nda yapılan basın açıklamasına; AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkanı Mustafa Tutuk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Başkanı Umut Güçlü, AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muaz Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Aydın Kopuz, DEVA Partisi İl Başkanı Davut Cengiz, Yeniden Refah Partisi İl Başkanı Abdullah Zeki Ercan, HÜDA- PAR İl Başkanı Serdal Özer, kurum müdürleri, siyasi ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.Ayrıca Büyük Filistin Mitingi öncesinde  Köklü Değişim İl Temsilciliği tarafından da bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

‘Zalimi kimse sevmiyor’

Kalabalığa seslenen İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, dualar eşliğinde Gazze’de hayatını kaybedenleri andı. Yılmaztürk açıklamasında şunları söyledi: “Şehit edilenler, öldürülenler bizim kardeşlerimiz, din kardeşlerimiz, insan kardeşlerimiz. Katliama uğrayanlar, soykırıma uğrayanlar bizim kardeşlerimiz. Biz acıları yüreklerimizde yaşıyoruz; tepkilerimizi de Müslümanlara yakışır şekilde yapıyoruz. Biz bu dünyaya imtihan için geldik. Allah-u Teala bizi yaptıklarımızla, yapmamız gerekirken yapmadıklarımızla imtihan ediyor. Onun için neyi eksik bırakıyor, neyi yapmamız gerekiyor, bugünler bize bunları yeniden muhasebe etme imkanı veriyor. Hamdolsun ki; devletimiz, milletimiz bu konuda topyekün aynı görüşte. Bütün görüşteki insanlar zulme lanet ediyor, zalimi kimse sevmiyor. Şuna inanıyoruz ki; zalimlerin varacak oldukları yer cehennemdir. Ancak dünyada da zalimlerin zulmünü Allah-u Teala tarih boyunca hiçbir zaman yanlarına kar bırakmamıştır. Bu itibarla hepimiz sabırlı bir şekilde dua ediyoruz. Dualar bizim en önemli silahımızdır. Allah hepinizden razı olsun, dünyanın her yerindeki şehitlere rahmet eylesin. Onların ruhları ile bizleri birlikte eylesin, cennette de birlikte olmayı nasip eylesin. Bizlere de en güzel ölümü şehadeti nasip etsin” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.