yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4454
EURO
34,7775
ALTIN
2.442,56
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Az Bulutlu
Cumartesi Hafif Yağmurlu
17°C
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
16°C
Salı Az Bulutlu
17°C

SODAM AÇILDI

SODAM AÇILDI
23.05.2022 17:18
0
A+
A-

 

 

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Dere Mahallesi Mehmet Durmam Caddesi üzerinde Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) düzenlenen törenle açıldı.

Merkezin açılışına; Yalova Valisi Muammer Erol, AK Parti Yalova Milletvekili Ahmet Büyükgümüş, Yalova Belediye Başkan Vekili Mustafa Tutuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı İl Müdürü Muhammed Edib Özyılmaz, İl Kültür Turizm Müdürü Şeref Tali, İl Müftüsü İlyas Yılmaztürk, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, AK Parti İl Başkanı Muğlim Bağatar, Altınova Belediye Başkanı Dr. Metin Oral, kurum müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

‘80 kursiyere hizmet veriyor’

Burada bir konuşma yapan Yalova Sosyal Yardımlaşma Vakfı İl Başkanı Muhammed Edib Özyılmaz, “Dezavantajlı grupların var olan potansiyellerinin farkına varması sağlanarak, gelişimlerini sürekli kılmak ve toplum içerisindeki statülerinin yükselmesine hizmet etme amacıyla kurulan, Valilik Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından organize edilen SODAM merkezimiz, bugün itibari ile 21’i çini, 25’i mefruşat, 19’u el nakışı ve 15’ü çocuk gelişimi eğitimi olmak üzere toplamda 80 kursiyer kadınımıza hizmet vermektedir. Ayrıca pilates-zumba, dikiş- terzilik, okuma yazma, aşçılık, kuaförlük, tıbbi sekreterlik, işaret dili ve benzeri alanlarda eğitim almak üzere 120 kişi merkezimize başvurmuş olup ve kurslarının başlamasını beklemektedir. Merkezimizi önemli özelliği olan çocuklar için oyun odası-kreş kısmımızda kurslarımıza devam etmekte olan 15 annemizin çocukları faydalanmaktadır. Kurs saatleri içerisinde anneler eğitimlerini alırken çocukları da kreşimizde öğretmenleri eşliğinde çeşitli eğitici aktiviteler ve oyunlarla vakitlerini geçirmektedir. Merkezimizin bir diğer önemli özelliği de, kurslarımızı tamamlayarak tekstil, aşçılık, bahçecilik vb. alanlardan sertifikalarını alan kadınlarımızın, eğitim almış oldukları alanlarda ki sektör temsilcileri ile bir araya getirerek, kursiyerlerimize yönelik iş imkânlarının sağlanması olacaktır. Özellikle ara eleman sıkıntısı yaşanan birçok sektör için nitelikli iş gücü ihtiyacını karşılayarak dezavantajlı durumda bulunan kadınlarımızın istihdama kazandırılması sağlanacaktır. Projemiz hedef kitle olarak hiçbir ayrım gözetmeksizin SODAM’da bir bütünleşme örneği sağlamaktadır” dedi.

Konuşmanın ardından SODAM’ın açılış kurdelesi kesildi. Vali Muammer Erol ve beraberindekiler, kurs merkezlerini ziyaret ettiler.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.