yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5011
EURO
34,7241
ALTIN
2.486,93
BIST
9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C

  ‘SİZ BİZDEN 80 YILIMIZI ÇALDINIZ!’

   ‘SİZ BİZDEN 80 YILIMIZI ÇALDINIZ!’
15.12.2021 18:18
0
A+
A-

 

Haber/ Zeynep TAŞTAN

AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Türkiye Büyük Millet Meclisi kürsüsünden millete seslendi. Yalova’nın kısa bir özetini anlatan Akyol, şehrin ilk çağdan beri şifalı sularıyla Bizans ve Osmanlı imparatorluklarında yazlık sayfiye kenti olarak ün yaptığını belirtti. Yalova kaplıcalarının kaderinin 19 Ağustos 1929 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Yalova’ya gelmesiyle değiştiğini söyleyen Akyol, Termal’e hayran kalan Atatürk’ün dünyaca ünlü sağlık ve su merkezi olması için büyük çaba sarf ettiğini belirtti. Atatürk’ün, Termal’in imar ve ihyasını sağladığını söyleyen Akyol, “Bugün hala tek altın madalyası olan kaplıca Yalova Termal kaplıcalarıdır. Yalova, AK Parti iktidar olmadan 5 yıl önce yeni il olmuştu. Dolayısıyla şehrin ihyası da AK Parti’ye nasip oldu. İktidarımızın ilk döneminde Altınova ilçemiz tersane bölgesi ilan edildi. Günümüzde 40’a yakın tersane hizmet veriyor. Altınova bölgemizde 60 bin kişinin de istihdamı sağlanmaktadır. Türkiye gemi ve yat ihracatının yüzde 62’si Yalova’da yapılmaktadır. Milli ekonomiye döviz katkısı sağlamaktadır. Yalova tersanelerinde yüksek teknolojilere sahip gemiler yapılıyor. Bu gemilerin hepsi hizmet amacına göre kullanılacak şekilde dizayn ediliyor. Bazı yapılan gemiler de Türkiye’de hatta dünyada ilk yapılan gemilerdir. Dünyada ilk defa çevreci sistemler ile çalışan gemiler yapılmıştır. Bunun gibi birçok örnek gemi tersane bölgesinde yapılıyor.  İnsansız denizaltılar da Altınova bölgesinden çıkıyor” şeklinde konuştu.

Yalova’dan milli ekonomiye dev katkı..

Yalova’nın sanayi geçmişini kürsüden anlatmaya devam eden Akyol, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilimizde olan fabrikalara verilen büyük teşvikler ile karbon elyaf üretimi gerçekleştirilmiştir. Bu ürün katma değeri çok yüksek, savunma sanayisinde kullanılan stratejik bir üründür. Çin’den sonra karbon elyaf ihracatında ikinci ülkeyiz. Ve bu da sadece Yalova’da yapılmaktadır. Yılda 260 milyon dolar döviz katkısı sağlamaktadır. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu ile Osmangazi Köprüsü’nün 2016 yılında açılışını gerçekleştirdik. Böylece Yalova, Sabiha Gökçen Havalimanı’na sadece 35 dakika uzaklıkta bir il olmuştur. İlimiz bir cazibe merkezi haline gelmiştir. Nüfus artış hızı Türkiye’de 3. olan ildir. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın çalışmaları sonucunda Yalova’da OSB’ler kuruldu. Siyasi irademizi ortaya koyarak İhtisas OSB ve Yeşil OSB olması konusunda kararlılığımızı gösterdik. Burada da yüksek teknolojik ürünler imal edilecek. Gün geçtikçe de yatırımcı sayılarımız artmaktadır.  Taşı toprağı altın olan Yalova’mızda kivi üretimi çok fazladır. Ülkemizdeki toplam kivi üretiminin yüzde 50’si Yalova’da yapılmaktadır.  Yalova, süs bitkileri üretiminde de Antalya ve İzmir’den sonra 3. sırada gelir. Orkide üretiminde de en çok üretim yapan ildir. 2021 yılı içerisinde dış mekan ve kesme çiçek ihracatımız 5 milyon dolardır” diye konuştu.

‘Yalova’ya olan teveccüh çoğalıyor’..

Yalova’nın Marmara’nın incisi olduğunu söyleyen Akyol, şunları söyledi: “Ormanları, denizi, şelalesi, kaplıcalarıyla Yalova’mız Marmara’nın incisidir. Bu yüzden Yalova’ya olan teveccüh çoğalmaktadır. Her geçen gün büyüyen ve gelişen Yalova’mızda farklı kültürler asude bir hayat yaşamaktadırlar. Yalova halkı her şeyin en iyisine layıktır. Bu bilinçle önemli bir ihtiyaç olan 400 yataklı Yalova Devlet Hastanemizin yakında açılışını yapacağız. Cumhurbaşkanımızın tensipleri ile Yalova Üniversitesi Tıp Fakültesi kuruldu. Hatta bu yıl ilk öğrencilerimizi de aldık. Hamdolsun bu da bizlere nasip oldu. Tıp Fakültesi’nin açılışı ile yapılan projeler taçlanmış oldu.”

’80 yılımızı çaldınız’..

Vekil Akyol’un konuşması sırasında meclis sıralarından sesler yükselmesi üzerine, kısa süreli gerginlik yaşandı. Vekil Akyol, başörtüsü sorununa değinerek, “2053-2071 hedeflerimize ulaşmak için durmadan, dinlenmeden, adanmış bir ruh ile çalışacağız. Bizi durduramayacaksınız. Bizden 80 yılımızı aldınız; çaldınız. Ülkemin başörtülü kadınlarının eğitim hakkını elinden aldınız. Siyaseti yasakladınız. On binlerce genç kızımız heder oldu. Her yerde önlerini kestiniz. Yetmedi, eşi başörtülü olan erkeklerin de geleceğini engellediniz. Cumhurbaşkanının eşi başörtülü olmaz dediniz. Cumhuriyet resepsiyonuna almadınız.  Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. Bu minvalde ülkemin kadınları adına, eşitsizliklere, yasaklara son verdiği için Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum. Bu millet bunları unutmadı. Size asla bir daha ruhsat vermeyecek. Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır. 2022 yılı bütçesi hepimize hayırlı ve uğurlu olsun” diye konuştu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.