yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YAPILACAK

SİYER-İ NEBİ YARIŞMASI YAPILACAK
21.11.2023 15:21
0
A+
A-
  • Anadolu Gençlik Derneği’nin düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması Tüm Türkiye’de gerçekleştirilecek.

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

AGD-MGV’nin her sene geleneksel olarak düzenlediği Siyer-i Nebi Yarışması, bu sene de lise öğrencilerine yönelik 9 Aralık tarihinde gerçekleştirilecek. Peygamber Efendimiz(s.a.v)’in hayatını gençlere anlatabilmek amacıyla Anadolu Gençlik Derneği (AGD)-Milli Gençlik Vakfı (MGV) tarafından her sene düzenlenen Siyer-i Nebi Yarışması bu sene de Türkiye’nin 81 ilinde ve bütün bölgelerinde yoğun katılımla gerçekleştirilecek. Sınavın sonuçları ise 31 Aralık 2023 tarihinde *www.efendimizinizinde.com* adresi üzerinden açıklanacak.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL..

Yarışma sonucunda Türkiye geneli ödülü lise düzeyinde; birinciye 12 bin TL, ikinciye 10 bin TL, üçüncüye 8 bin TL, dördüncüye 7 bin TL ve beşinciye ise 6 bin TL olarak belirlendi. Yalova genelinde ise; birinciye 5 bin TL, ikinciye 4 bin TL, üçüncüye 3 bin TL, dördüncüye 2 bin TL ve beşinciye ise bin TL olarak belirlendi. Yarışmaya katılan öğrencilerin en büyük ve paha biçilemez kazancı ise Peygamber Efendimiz (s.a.v)’in hayatını daha iyi öğrenmek olacak. AGD tarafından sınava ilişkin yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi: “Siyer-i Nebi Yarışması ile Peygamber Efendimiz (sas)’in hayatını, mücadelesini ve mücahedesini Liseli gençlere anlatmak ve onların öğrendiklerini hayatlarında işlemeleri amaçlanmıştır. Siyer-i Nebi Yarışması, Liseli gençlerde O’nun hayatını en güzel şekilde okuyarak, anlayarak ve yaşayarak nasıl “Yeni Bir Dünya” kurmaları gerektiğini öğrenmeleri ve bu mücadeleyi yürütenlerin bir parçası haline gelmeleri için yapılan yarışmadır.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.