yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2691
EURO
34,8152
ALTIN
2.433,70
BIST
10.268,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Açık
20°C
Pazar Az Bulutlu
17°C
Pazartesi Az Bulutlu
18°C

SİYASİ PARTİLERE SERT TEPKİ

SİYASİ PARTİLERE SERT TEPKİ
13.04.2023 13:59
0
A+
A-

KENT KONSEYİ KADIN MECLİSİ’NDEN SİYASİ PARTİLERE SERT TEPKİ

  • Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Fadime Yıldırım Karoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, siyasi partilere sıralamada kadın adayların 1. sırada olmamasına sert tepki gösterdi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Başkan Karoğlu ve yönetim kurulu üyeleri, aday adayları içerisindeki kadın adayların 1. sırada yer almayışını üzüntü ile karşıladıklarını belirterek kadınların siyasi arenada daha görünür olmasını beklediklerini ancak Türkiye geneli ve Yalova’da bunun göz ardı edilmesinden dolayı duydukları rahatsızlığı dile getirdi.

‘HER İLDEN 1 KADIN VEKİL’..

“Kadınlarımız her alanda varlıklarını başarı ile gösterirken siyasi hayatın dışında kalmalarından dolayı rahatsızız” diyen Karoğlu, “1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu ile kazanılan haklardan sonra Türk kadınına, 1930’da belediye seçimlerine, 1933’te muhtarlık seçimlerine katılma hakkı ve 5 Aralık 1934’te milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Parlamentolar Arası Birlik ve Birleşmiş Milletler Kadın Biriminin hazırladığı Siyasette Kadın 2021 haritası verilerine göre Türkiye, parlamentolardaki kadın temsilinde 188 ülke arasında 129. sırada. Kadınların haklarının seçim pazarlığına malzeme olduğu bir dönemde gönül isterdi ki bütün illerde birinci sıradan kadınlar aday olsun. Bugün Türk kadınının seçme ve seçilme hakkı elde etmesinin 89. yıldönümü kutlanırken hedef her ilden kadın milletvekili çıkması olmalıydı” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.