yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3811
EURO
34,7832
ALTIN
2.398,38
BIST
10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
23°C

‘SİYASİ MALZEME YAPMAYIN!’

‘SİYASİ MALZEME YAPMAYIN!’
16.08.2023 17:06
0
A+
A-

GÖREVİNDEN İSTİFA EDEN ALPAN SOLMAZ’DAN AÇIKLAMA..

Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Alpan Solmaz, geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu..

  • Kuruma zarar vermemek adına görevinden istifa ettiğini belirten Solmaz, “Haberlerin servisi sırasında yaşanan talihsiz kaza ile ilgili senaryolar yazılmış ve kamuoyunda tarafıma ve çocuklarıma karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Buradan belirtmek isterim ki; Pehlivan ailesinin üzüntüsü ve acısını herkesten çok bir baba olarak ben yaşamış bulunmaktayım” dedi..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Müdürü Alpan Solmaz, geçtiğimiz günlerde yaşanan trafik kazasıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Solmaz, konunun siyasi malzeme haline getirildiğini belirtti. 3 Mart 2021 yılından beri Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim kurulu Başkanlığı yaptığını söyleyen Solmaz, “Görev sürem boyunca Yalova’mıza elimden geldiği, gücümün yettiği kadar her türlü hizmeti verdim. Bu süreçte şahsımın temsil ettiği makama halel getirecek hiçbir faaliyet, işbirliği, düzensizlik, kamu malına zarar verecek davranışta bulunmadım. 10 Ağustos Perşembe günü kamuoyunun bildiği üzere Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ye bağlı, tarafıma tahsis edilen 34 GLJ 609 plakalı aracın karıştığı kaza sonrası taksirle ölümle sonuçlanan olayda söz konusu araç, kaza anında oğlum M. Aykut Solmaz tarafından bilgim dışında kullanılmaktaydı. Kaza sonrası oğlum M. Aykut Solmaz yaralıya ilk müdahaleyi yapmış ve ambulansı bizzat kendisi aramıştır. Fakat yaşanan talihsiz kaza sonrasında motosiklet sürücüsü Yalçın Pehlivan bizleri de derinden üzen bir sonuçla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmiştir. Bizler ise acılı ailenin bu üzüntüsünü en derinden hissetmiş bulunmaktayız” dedi.

‘BİLGİ KİRLİLİĞİNİN ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN BU AÇIKLAMAYI YAPIYORUM’..

Bilgi kirliliğinin önüne geçmek için açıklama yapma gereği duyduğunu belirten Solmaz, “Söz konusu trafik kazası neticesinde oğlum M. Aykut Solmaz’ın Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturması yapılarak hakkında tutuklama kararı verilmiş ve tutuklanmıştır. Yıllardır Yalova’da siyaset yapan biri olarak tarafıma tevdi edilen bütün görevleri gerek ailem gerek arkadaşlarım ve sevdiklerimden feragat ederek mesai mefhumu gözetmeksizin gerçekleştirmek için var gücümle elimden gelen gayreti gösterdim. Takdir o dur ki; her insanın başına gelebilecek, gelmesi muhtemel olan trafik kazası, bu süreçte genç yaştaki oğlum M. Aykut Solmaz’ın da başına gelmiştir. Bizleri derinden sarsan ve üzen kaza sonrası kamuoyunda yaşanan bilgi kirliğinin önüne geçmek adına bu açıklamayı yapmayı uygun gördüm” ifadelerine yer verdi.

‘HAYAT HESAPLARLA DEĞİL, NASİPLERLE YAŞANIR’..

“Yaşanan bu talihsiz kazayı siyasi malzeme olarak kullanan ve bu olayı altı boş bir şekilde yandaş medya organlarına servis eden zavallıların gözlerindeki nefreti görebiliyorum” diyen Solmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizler kadere inanan insanlar olarak hakla batılı ayırabilecek hata ile yanlışı kavrayabilecek kapasiteye sahibiz. Haberlerin servisi sırasında yaşanan talihsiz kaza ile ilgili senaryolar yazılmış ve kamuoyunda tarafıma ve çocuklarıma karşı bir linç girişimi başlatılmıştır. Buradan belirtmek isterim ki; Pehlivan ailesinin üzüntüsü ve acısını herkesten çok bir baba olarak ben yaşamış bulunmaktayım. Oğlum M.Aykut Solmaz’ın Taksirle Ölüme Neden olmasında ki acının arkasında kendilerine siyasi rant elde etmek isteyen haysiyetsiz insanlara söyleyecek bir sözüm var, hayat hesaplarla değil, nasiplerle yaşanır. Bizler Solmaz ailesi olarak Pehlivan ailesine en derin ve içten dileklerimiz ile başsağlığı diliyor, acılarına ortak olduğumuzu bildiriyoruz. Rabbim Merhum Yalçın Pehlivan’a rahmet etsin, mekânını Cennet eylesin inşallah. Kazada yaralanan Murat Türk’e ise acil şifalar diliyorum. Sonuç olarak; yaşanan bu süreç boyunca gerek çalıştığım Yalova Belediyesi Personel A.Ş.’ye gerek bağlı olduğum Yalova Belediyesi’ne zarar vermemek adına almış olduğum karar neticesinde Yalova Belediyesi Personel A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden istifa ediyorum.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.