yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
34,1594
EURO
38,0327
ALTIN
2.886,75
BIST
9.887,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
26°C
Yalova
26°C
Parçalı Bulutlu
Salı Parçalı Bulutlu
27°C
Çarşamba Çok Bulutlu
27°C
Perşembe Açık
28°C
Cuma Açık
28°C

SINIFLAR İYİLİKTE YARIŞMAYA DEVAM EDİYOR

SINIFLAR İYİLİKTE YARIŞMAYA DEVAM EDİYOR
23.09.2024 15:06
0
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürütmüş olduğu İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

2012-2013 eğitim öğretim döneminden beri yürütülen İyilikte Yarışan Sınıflar Projesine, her yıl 1 milyondan fazla öğrenci katılıyor. Proje geçtiğimiz yıl, Milli Eğitim Bakanlığı ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında imzalanan protokol ile 5 yıl daha uzatılmıştı. İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever ve erdemli insanlar olarak yetişmelerine katkı sağlıyor. Aynı zamanda Türkiye’de ve diğer ülkelerdeki çocuklarında temel ihtiyaçlarının karşılanmasını hedefliyor. Proje, Türkiye’de okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lisedeki öğrencilerin gönüllü katılımlarıyla gerçekleşiyor.

43 ÜLKEDE 134 BİN 521 YETİM DESTEKLENİYOR 

İHH İnsani Yardım Vakfı, 43 ülkede toplam 134 bin 521 yetimi her ay düzenli olarak destekliyor. Türkiye’de ise sponsor olunan yetim sayısı 80 ilde 12 bin 396. 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde, ‘İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi’ kapsamında toplamda 2 bin 404 okul, 6 bin 90 yetime sponsor oldu. Proje kapsamında 42 farklı ülkeden yetimler, Türkiye’deki öğrenciler tarafından destekleniyor.

PROJEYE NASIL DÂHİL OLUNUYOR? 

Projeye destek olmak isteyen öğrenciler, öğretmenleri aracılığıyla yetim sponsoru olmak için başvuruda bulunabiliyor. Yetim Sponsorluk Formu elden teslim edilebildiği gibi, https://www.ihh.org.tr/bagis/yetim sayfası üzerinden de doldurulabiliyor. Yetim Özet Bilgi Formu sınıflara ulaştıktan sonra yetim bilgilerine www.ihh.org.tr/yetimlerim üzerinden ulaşılabiliyor.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.