yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

SİLPAGAR BİTKİ ÜRETİM TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

SİLPAGAR BİTKİ ÜRETİM TESİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ
04.01.2024 13:38
0
A+
A-
  • Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, ilçenin park, bahçe ve yeşil alanlarında kullanılan dış mekan bitkilerinin üretiminin yapıldığı Çiftlikköy Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Üretim ve Depolama Tesisi’ni ziyaret ederek çalışmalarla ilgili istişarelerde bulundu..

 

Haber / Büşra GÜNDÜZ

Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerinin yılda ortalama 30 Bin bitki ürettiğini dile getiren Başkan Silpagar, “Kendi tesislerimizde cüzi maliyetlerle üretimini gerçekleştirdiğimiz gül, lavanta, biberiye, adaçayı, taflan, defne, kekik, nane gibi aromatik bitkilerimizi ilçemizin farklı yeşil alanlarında değerlendiriyoruz. Burada aynı zamanda geri dönüşümden elde edilen malzemelerle oturma banklarının, kamelyalar, çöp kovalarını da yeniden imal ederek ilçemizin parklarında bunları kullanmaya başladık. Dışarıdan alım yerine kendi öz kaynaklarımızı kullanarak, çalışanlarımızın çabalarıyla ilçemize katkı sağlıyoruz” diye konuştu.

“YÜRÜYÜŞ YOLUMUZUN KENT MOBİLYALARINI KENDİMİZ ÜRETİYORUZ”

M.Akif Ersoy Mahallesi’ne yeni bir görünüm kazandıran 100. Yıl Yürüyüş ve Bisiklet Yolu’nun yeşil alanları ve oturma gruplarının da burada yapılan çalışmalarla şekillenmekte olduğunu ifade eden Başkan Silpagar, “Yeni yürüyüş yolumuzun dış mekan bitkilerini burada üretiyoruz. Yürüyüş yolu çevresini de 4 metrelik ıhlamur, köknar, dişbudak, ladin, atkestanesi, akçaağaç gibi ağaçlarla donatacağız. Bu ağaçları da hibe yoluyla temin ediyoruz. Yine yürüyüş yolunda kullanacağımız oturma gruplarımız hazır durumda. Buradaki atölyemizde geri dönüşümden kazandırdığımız 50 adet oturma bankını bitirdik, kamelyalarımızın imalatı sürüyor. Kamelyası, bankları, çöp kovaları hep kendi üretimimiz ve bundan sonra da kent mobilyalarımızı bu şekilde üreterek ilçemize kazandırmayı planlıyoruz” diye bilgi verdi.  Üretim alanında köklendirilerek çoğaltılan dış mekan bitkilerinin yabani ot temizliği, gübreleme, ilaçlama, saksı değiştirme işlemlerinin titizlikle yapıldığını ifade eden Başkan Silpagar, “Bizim burada, Sultaniye Mahallemizdeki üretim ve depolama tesisimiz  6 bin 600 metrekarelik  bir alana sahip. 400 metrekarelik kısmını çelik serası olarak kullanıyoruz. Kendi öz kaynaklarımızla her yıl ürettiğimiz binlerce bitki, yeşil alanlarda ve parklarımıza hemşerilerimizle buluşuyor. Okullardan, camilerden, hemşerilerimizden gelen talepleri de imkan dahilinde geri çevirmiyoruz” diye bilgi verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.