yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3405
EURO
34,9270
ALTIN
2.390,35
BIST
10.204,32
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C

ŞİDDETLE MÜCADELEDE YENİ YOL HARİTASI HAZIR!

ŞİDDETLE MÜCADELEDE YENİ YOL HARİTASI HAZIR!
21.06.2022 13:16
0
A+
A-

 

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede İl Eylem Planı doğrultusunda, çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü söyledi.  

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, paydaş kurumların işbirliğinde hazırlanan Yalova İl Eylem Planı doğrultusunda, kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni yol haritasının belirlendiğini söyledi.

‘Çalışmalarımıza kararlılıkla devam edeceğiz’..

“Temel amacımız; şiddete sıfır tolerans ilkesi ile kadına yönelik her türlü şiddeti önlemek” diyen Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Önceliğimiz 6284 Sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun doğru uygulanmasıdır. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadelede Önleme ve Erken Müdahale temel yaklaşımımız olup yerel düzeyde hizmetlerimizde erişilebilir olmak, şiddete yol açan davranış kalıplarını değiştirmek, şiddet uygulayanı rehabilite etmek, verilerin düzenli toplanmasını sağlayarak il düzeyinde risk haritaları oluşturmak stratejik hedeflerimizin başında yer almaktadır. Bu çerçevede bakanlığımız şiddete karşı farkındalık eğitim çalışmalarını, başta eğitimin her kademesinde olmak üzere ilgili her alanda sürdürmekte olup aile eğitimi, evlilik öncesi eğitimi, babalık eğitimi çalışmalarını işbirliği içerisinde yürütmeye devam etmektedir.

Sosyal Hizmet Merkezi tarafından şiddet mağduru kadınlara konukevinden ayrıldıktan sonra da psikososyal destek hizmeti verilmeye devam edilmekte, iş hayatına katılmalarına yönelik mesleki eğitim ve programlardan faydalanmaları sağlanmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesi amacıyla yerel medya ile çalışmalarımız sürdürülmekte olup psikososyal destek hattı ALO 183 ve KADES’in (Kadın Destek Uygulaması) tanıtımına yönelik faaliyetlerimize devam edilmektedir. İl Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele İzleme ve Değerlendirme Komisyonu, İl Eylem Planı sürecinin 3 aylık sürelerle izlenmesi ve takibinde aktif olarak yer almaktadır. Teknolojinin hızla ilerlediği, sosyal değişim ve dönüşümlerin hızını arttırdığı şu dönemde tüm değişkenlerin farkında olarak ve bu değişkenlerden etkilenen birisinin de kadınlar olduğu bilinciyle kadının güçlenmesi yaklaşımını benimseyerek kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, oluşmadan önlemek amaçlanmaktadır. Kadına yönelik şiddetle mücadelede 2021-2025 döneminde yeni yol haritamız olan 4. Ulusal Eylem Planı çerçevesinde paydaş kurumlarla işbirliği içinde hazırladığımız Yalova İl Eylem Planı doğrultusunda çalışmalarımıza kararlılıkla, daha güçlü bir şekilde devam edeceğiz.”

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.