yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3531
EURO
34,7877
ALTIN
2.393,27
BIST
10.258,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
16°C
Yalova
16°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Açık
20°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Az Bulutlu
24°C

Şiddetle mücadelede  Ş Ö N İ M!

Şiddetle mücadelede  Ş Ö N İ M!
29.11.2022 16:47
0
A+
A-

 

  • Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, Yalova Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi’nin (ŞÖNİM) çalışmalarıyla ilgili bilgiler verdi.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM), ilimizde şiddete karşı yaşanan mağduriyetin önüne geçmek adına çalışmalarına devam ediyor. ŞÖNİM’in hizmetlerini anlatan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Arif Laçin, “Müdürlüğümüz hizmetleri kapsamında, kadın erkek fırsat eşitsizliğini ortadan kaldırmak, şiddet mağduru kadın ve çocuklara hızlı ve yerinde hizmet sunabilmek adına barınma, psiko sosyal destek, danışmanlık ve rehberlik, hukuki destek, tıbbi destek, ekonomik destek, eğitim desteği, kreş desteği gibi birçok hizmet sunularak ilgili birimlere gerekli yönlendirmeler yapılmaktadır” dedi.

‘Yüksek riskli vakalara öncelik’..

Şiddet mağduru kişilerin tespiti noktasında yürütülen çalışmaları aktaran Laçin, “Müdürlüğümüze aile mahkemeleri ve kolluk birimlerince iletilen ya da Müdürlüğümüzce gerçekleştirilen mesleki çalışmalar neticesinde şiddet mağduru kişi ya da kişilerin koruma altına alınması uygun görülerek mağdurun talebi doğrultusunda ya da tarafımızca talep edilen önleyici ve koruyucu tedbir kararları ile adres gizliliği kararlarının takibi yapılmakta olup, 6284 karar takip sistemimiz olan aile bilgi sistemine kolluk birimleri ya da aile mahkemelerince veri kaydı gerçekleştirilen her vakanın aynı tarihte sistem incelemesi gerçekleştirilerek risk analizi yapılıyor. Yüksek riskli vakalar öncelikli olarak değerlendiriliyor. Şiddet mağduruna yönelik iletişim bilgilerinin bulunmaması halinde ilgili kolluk birimleri ya da Nüfus Müdürlüğü ile iletişime geçilerek kişilerin iletişim bilgilerine yönelik gerekli araştırmalar gerçekleştiriliyor” şeklinde konuştu.

243 kadına barınma hizmeti..

2022 yılı içerisinde sunulan hizmetlerden bahseden Laçin, “Bin 473 kişiye rehberlik ve danışmanlık hizmeti, bin 489 kişiye önleyici tedbir kararının takibi, 147 çağrı üzerine koruma kararı talebi, bin 405 aile içi ve kadına karşı şiddet olayları kayıt formu hakkında mesleki çalışma, 243 kadına beraberindeki çocukları ile birlikte barınma hizmeti, ALO 183 ve CİMER başvuruları ile cezaevinden tahliye edilen hükümlülere ilişkin, yakınları hakkında 6284 SK kapsamında evrakın müdürlüğümüze iletildiği tarihte gecikmeye mahal vermeksizin mağdur kişi ile görüşme sağlanıp uygun sosyal hizmet modeli belirlenmektedir. Yine 2022 yılı içerisinde kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında farkındalık artırmak ve paydaş kurumlarımız ile gerçekleştirilen müşterek çalışmalara ilişkin aksaklıkları tespit edip iyileştirebilmek adına 37 farklı gruba eğitimler düzenlenmiş olup, toplam 701 kişiye ulaşılmıştır. Ayrıca ‘kadına el kalkamaz’ faaliyetleri kapsamında erkeklere yönelik eğitimler düzenlenmiş ve bu eğitimler ile 2 bin 708 erkek vatandaşa ulaşılmıştır. Diğer taraftan Valiliğimiz koordinasyonunda 20 bin el broşürü dağıtılmış ve farkındalık çalışmaları yoğunlaştırılmıştır” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.