yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2663
EURO
34,7657
ALTIN
2.402,13
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
19°C
Yalova
19°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
20°C

ŞİDDETLE MÜCADELE ANLATILDI

ŞİDDETLE MÜCADELE ANLATILDI
30.01.2023 16:28
0
A+
A-
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Kübra Karahanoğlu, Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği’nin (KATFA-DER) konuğu oldu.

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Uluslararası Kadın ve Toplumsal Gelişim Derneği (KATFA-DER) ‘Farkındalığımızı Arttırıyoruz’ programı kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğü Psikolojik Danışmanı Kübra Karahanoğlu’nu konuk etti. Karahanoğlu söyleşisinde, şiddetin psikolojisi konusuna değindi. Katılımcıların oldukça ilgi gösterdiği konuda şiddetin kişiler üzerinde bıraktığı etki üzerine konuşuldu.

İnsan neden şiddet gösterir?

İnsanın karnı tokken şiddet gösteren tek varlık olduğunu belirten Karahanoğlu, şiddetin öğrenilen bir şey olduğunu belirtti. Karahanoğlu, “Çocukların aile içinde davranışlardan şiddete meyil gösterdiğini, şiddeti bir eğitim aracı olarak kullanılması çocuklarda şiddetin öğrenilmesine sebebiyet vermektedir. Şiddet gören çocuklar özgüvensiz çocuklardır herkes kendi koşulu içinde karakter geliştirir. İnsan kendi içindeki sorunu çözemediği zaman şiddete meyilli olur. Şiddetin kendi içerisinde bir döngüsü vardır. Gerilim evresi, şiddet evresi, uzlaşma evresi ve balayı evresi olmak üzere bir döngü içerisinde şiddet kendini gösterir. Şiddete uğrayan kişi tek değildir, arkasında olan birkaç kişinin de hayatını etkiler çocukken şiddete maruz kalan bireylerde sosyal fobi, değersizlik, anti sosyal özellikler ve şiddet veya suça meyilli olma özelliklerini gösterirler. Şiddet nedir dediğimizde ise, kişi ya da grupları korkutmak sindirmek bir şey yaptırmak için güç ve baskı kullanarak gösterilen ruhsal ve bedensel olarak zarar görmesine neden olan korku veren davranış biçimidir. Şiddetin türleri vardır ama en çok karşılaşılan şiddet fiziksel şiddettir bugün fiziksel şiddetin yarattığı travmalardan bahsettik. Şiddet aslında yardıma ihtiyacı olan kişinin bir imdat çığlığıdır. Kendi içindeki sorunları çözemeyen ne yapacağını bilemeyen davranış bozukluğu sergileyen kişi şiddete meyilli olur insan kendinden aciz olana şiddeti uygular ve şiddet bir döngüdür herkes kendinden aciz olana şiddeti uygular” dedi.

Teşekkür etti..

Dernek Başkanı Nurten Anıl, Kübra Karahanoğlu’na katkılarından dolayı teşekkür belgesi takdim etti. Anıl, “Şiddetin olmadığı mutlu çocukların yetiştiği, sağlıklı toplumların oluşabilmesi için çocuklarımıza sevgi ve merhametle yanaşmayı ve vicdanlı olmayı öğretmeliyiz toplum ancak o zaman mutlu olur” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.