yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4375
EURO
34,7411
ALTIN
2.439,70
BIST
9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazar Hafif Yağmurlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C
Salı Az Bulutlu
19°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C

SİBERAY POLİSİ BİLGİLENDİRİYOR

SİBERAY POLİSİ BİLGİLENDİRİYOR
01.03.2024 16:29
0
A+
A-
  • SİBERAY Projesi İçişleri Bakanlığı koordinesinde Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı tarafından siber suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetlerini kapsıyor..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Proje ile internet üzerinden işlenebilecek suçların henüz başlamadan önüne geçmek, zararlı yazılımlar kapsamında farkındalık oluşturarak internet bağımlılığının ve sosyal medyanın yanlış kullanımı sonucu oluşabilecek olumsuzlukların önlenebileceği değerlendiriliyor. Bu bağlamda, Yalova İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından ‘Ortam Sanal Olsa da İşlenen Suç Gerçektir’ sloganıyla doğru sosyal medya kullanımı hakkında ve İnternet Bağımlılığı ile Mücadele çalışmaları yürütülerek proje amaç ve hedefleri doğrultusunda önleme, bilgilendirme ve farkındalık çalışmaları sürdürülüyor. İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde başta İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı eğitim kurumları ile kamu kurum ve kuruluşları koordinesinde kurumlar arası iş birliği çalışmaları kapsamında, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde Yalova 700. Yıl Osmangazi Ortaokulu öğrencileri ve öğretmenlerine yönelik toplam 200 kişiye bilgilendirme ve farkındalık çalışması gerçekleştirildi. Çalışmalar aralıksız sürdürülürken SİBERAY Projesi https://www.siberay.com adresinden ve SİBERAY sosyal medya hesaplarından takip edilebiliyor. İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Kapsayıcı bir kavram olan teknoloji bağımlılığının pek çok özel bağımlılık türünü de içerdiği söylenebilir. Bunlardan bazıları; ekran bağımlılığı, televizyon bağımlılığı, akıllı telefon bağımlılığı, online alışveriş bağımlılığı, sosyal medya bağımlılığı, internet bağımlılığı, oyun bağımlılığı ve benzeri olarak sıralanabilir. Teknoloji bağımlılığı, her yaşta ve her cinsiyette görülebilecek bir sorundur. Bireysel önlemler ile teknolojinin akılcı ve kontrollü kullanımı sağlanabilmekle birlikte, sosyal, fiziksel ve ruhsal olarak yarattığı sorunlarla baş edilemediği durumlarda profesyonel destek alınmalı ve bunun tedavi edilebilir bir sorun olduğu unutulmamalıdır. Siber zorbalık hangi yaş grubunda gözlemlenirse gözlemlensin ruhsal, psikolojik ve duygusal sorunlara neden olabilecek bir durumdur. Özellikle gençler arasında yaşanan zorbalık örnekleri, pek çok gencin hayatını karartmaktadır. Bu durumda hem ebeveynlerin hem de gençlerin dikkatli olması gerekir. Siber zorbalık göz ardı edilmeyecek kadar ciddi bir sorun ve aynı zamanda bazı durumlarda suç teşkil etmektedir. Dijital dünyada ve gündelik hayatta önemli yer kaplayan dijital oyunlar, fırsatlar kadar tehditler de barındırmaktadır. Ebeveynlere, gerekli siber güvenlik önlemlerini alarak aileler, gençler, çocuklar ve tüm toplum için daha güvenli bir siber ortamın oluşturulması konusunda katkı sunmaları tavsiye edilmektedir” denildi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.