yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
15°C
Yalova
15°C
Hafif Yağmurlu
Cumartesi Parçalı Bulutlu
20°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Az Bulutlu
22°C

SERMAYECİK ÇİLEK FESTİVALİ BU YIL YAPILACAK

SERMAYECİK ÇİLEK FESTİVALİ BU YIL YAPILACAK
06.05.2022 17:06
0
A+
A-

 

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

İl Genel Meclisi, Mayıs ayı olağan toplantılarını görüşmeye başladı. Meclisin gündeminde her yıl geleneksel olarak düzenlenen ancak pandemi dolayısıyla ara verilen Çilek Festivali’nin yeniden yapılması konusu vardı. Çilek Festivali’nin giderlerinde kullanılmak üzere İl Özel İdaresi bütçesinden gerekli ödeneğin tahsis edilmesi konusu gündeme alındı.

‘Elimizden gelen desteği vereceğiz’

Konuyla ilgili söz alan İl Genel Meclisi Üyesi Resul Çiftçi, “Çilek Festivali’nin en son 13.’sü yapılmıştı. 2 yıl pandemiden dolayı yapılamadı. Bu sene tekrar yapma kararı aldık. Muhtarlarımızın da destek ve talebi var. Daha önceden 30 bin TL’lere kadar destek veriliyordu ama bu sene bütçe imkanları kısıtlı. Biz yine de elimizden gelen desteği verirsek, hem üreticilerimize katkı sağlarız hem de Çilek Festivali’ni sürdürmüş oluruz” dedi.

‘Ödeneği 10 etkinliğe paylaştıracağız’

Yaz ayında toplamda 10 festival ve organizasyonun olduğunu söyleyen İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Soygüzel, “Pandeminin sona ermesi ile birlikte festivaller hızlı bir şekilde başlıyor. İl Özel İdaremizden de destek talebi var. Bu konuda encümene yetki verirsek, talepler İl Özel İdaremizce yapılır. Yaklaşık 10 tane etkinlik var. Elimizdeki bu ödeneği 10 etkinliğimize paylaştıracağız” diye konuştu.

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.