yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2614
EURO
34,7479
ALTIN
2.395,36
BIST
10.247,75
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
21°C
Yalova
21°C
Az Bulutlu
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Hafif Yağmurlu
16°C
Cumartesi Az Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C

ŞEHİR İÇİ TRAFİK FELÇ OLDU!

ŞEHİR İÇİ TRAFİK FELÇ OLDU!
28.09.2022 17:43
0
A+
A-

Yalovalının yıllardır bitmeyen çilesi:

ŞEHİR İÇİ TRAFİK!

  • Trafikte yaşanan keşmekeşlik vatandaşları canından bezdirdi.
  • Otoparklar yetersiz..
  • Kaldırımlar işgal altında..
  • Cadde ve sokaklar çok dar..
  • Çift taraflı park büyük sorun..
  • Devlet kurumları, okullar, bankalar, yüksek yoğunluklu işyerleri, marketler iç içe!!
  • Bisiklet ve motosikletler kaldırımları, yayalar ise cadde-sokak ortasını kullanıyor!!

 

  • Haber/Yorum – M. Ali CANTÖRÜN
  • Trafik sorunu günün her saati hissediliyor

Yalova merkezde trafik sorunu her geçen gün katlanarak büyüyor. Önceki yıllarda sadece okul gidiş-gelişleri ve iş çıkışı saatlerinde yoğun olan şehir içi trafik, artan nüfus ve araç sayısı ile birlikte günün her saati büyük bir sorun haline gelmeye başladı.

Sorunun çözümü noktasında organize olamıyoruz

Otopark yetersizliği ve cadde-sokakların darlığı şehir içi trafiğinin tıkanmasında en önemli etkenlerden kabul ediliyor. Öte yandan birçok vilayete ulaşım altyapısı ile ilgili akademik anlamda planlama desteği veren Yalova Üniversitesi’nin, varlığını sürdürdüğü Yalova şehrinde ciddi bir planlamaya imza atamamış olması, yerel yönetimlerin ilgili birimleri ile birlikte organize olamayışı, orta ve uzun vadeli yatırım programında şehir içi trafiğin düzene sokulmasına ilişkin bilimsel çalışmalar ortaya konulamayışı sorunun her geçen gün daha da içinden çıkılamaz hale gelmesine yol açıyor.

Otopark yetersizliği büyük sorun

Yeraltı ve katlı otopark sorunu yıllardır konuşuluyor, yerel seçimler öncesi siyasiler bu konuyu sıkça gündeme getirip çözüm önerilerini halkla paylaşıyor, ancak seçimler sonuçlandıktan sonra elle tutulur hiçbir yatırım ve planlama görülmüyor.

Deprem sonrası boşa geçen 23 yıl

81 vilayet arasında yüzölçümü en küçük şehirlerin başında gelen ve cadde-sokakları en dar vilayetlerden biri olan Yalova’da, özellikle deprem sonrası ele geçen fırsatın kullanılamayışı, resmi kurumlar ve okullar başta olmak üzere bankalar ve trafik yoğunluğuna yol açan işletmelerin yeni alanlara-bölgelere taşınmayışı büyük bir sıkıntı olarak göze çarpıyor.

‘Şehri yönetenler soruna daha fazla seyirci kalamazlar!’

Şehir merkezinde yaya ulaşımına açık olan kaldırımlarda motosiklet ve bisiklet sürücülerinin tehlike yarattığına dikkat çeken vatandaşlar, bakın ne diyorlar: “Yaya kullanımında olması gereken kaldırımlar işgal altında. Cadde-sokaklar zaten çift taraflı parklar yüzünden araba mezarlığına dönmüş durumda ve trafik akışı kilitleniyor. Günün belli saatlerinde trafiğe çıkması gereken çöp toplama araçları, beton mikserleri ve diğer ağır tonajlı araçlar herhangi bir saatte, denetimden uzak, seyir halinde olabiliyor. Tüm bunların yanında bir de sinyalizasyon sistemi yaya şeritlerinin olduğu birçok alanda ya bulunmuyor ya da çalışmıyor. Her şey bir tarafa, banka önlerindeki kuyruklar zaman zaman kaldırımlardan cadde-sokaklara taşabiliyor ve sadece bu bile trafikte aksamalara yol açıyor. Artık yerel yönetimlerin ve şehri yöneten bürokrat ve üniversitemizdeki akademisyen kadrosunun yaşanan trafik sorununa kapsamlı ve çözüm odaklı bir biçimde el atmalarının zamanı geldi diye düşünüyoruz.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.