yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5056
EURO
34,8227
ALTIN
2.491,24
BIST
9.539,54
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Cuma Hafif Yağmurlu
15°C
Cumartesi Parçalı Bulutlu
19°C
Pazar Az Bulutlu
20°C
Pazartesi Çok Bulutlu
20°C

ŞEFFAF OLUN!

ŞEFFAF OLUN!
16.03.2022 10:59
0
A+
A-

 

  • HABERCİ’nin ‘SON DANS REZİDANS!’ başlıklı manşeti siyasi tartışmaları da beraberinde getirdi.
  • 22 Şubat’ta Yalova-Çınarcık sapağındaki devlet arazisinde yaşanan gelişmeleri gündeme getirmiştik. İl Genel Meclisi’nin Mart dönemi toplantılarında CHP Grup Başkanvekili de konuyu detaylarıyla sosyal medyaya taşıdı.

Sorular, sorular..

 

  • Hasılat paylaşımı ile neyi kastediyorsunuz?
  • Bu model ile ne tür bir yatırım öngörüyorsunuz?
  • Tüm detayları niçin Yalova kamuoyu ile paylaşmıyorsunuz?
  • Yetkiyi niçin meclisten alıp encümene veriyorsunuz?
  • Devlete ait arazilerin kişi ve firmalara devrinin yol açtığı sıkıntılardan (Handere, arboretum vb.) ne zaman ders alınacak?

 

..”İhale aşamasında gelecek tekliflerin değerlendirilmesinin milletin seçmiş olduğu meclis tarafından, milletin sesine kulak vererek karara bağlanması, oluşabilecek her türlü şaibeyi ortadan kaldıracaktır.”

..”Hasılat paylaşım modelinin özünde arsanın, satıştan bir farkı yoktur!”

..”Bahsi geçen arazide tüm Yalovalıların hakkı var ve kamu menfaatinin ön planda tutulması gerekiyor. Bahsedilen hasılat paylaşım modelinde taşınmazda ne tür bir yatırım yapılacağı (otel, AVM, okul, hastane vb.) net değildir.”

 

  • Haber / M. Ali CANTÖRÜN

Yalova İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanvekili Oktay Atik’in, sosyal medyada yer alan ‘İl Özel İdaresi’ne ait arazinin hasılat paylaşım modeli ile verilmesine karşı çıktıkları’ yönündeki açıklamaları dikkat çekti. Alınan kararla meclisin yetkisinin encümene devredildiğini ve hasılat paylaşımının satıştan hiç bir farkı olmadığını söyleyen Atik’in sözleri oldukça manidar karşılandı.

HABERCİ, 22.02.2022’de haber yapmıştı..

Hatırlanacağı gibi, HABERCİ’nin 22.02.2022 tarihli manşet haberinin başlığıydı; ‘SON DANS REZİDANS!’ Söz konusu haberde, İl Özel İdaresi’ne ait, Yalova-Çınarcık kavşağının bitişiğindeki araziye ilişkin gelişmelere dikkat çekilmiş, bu arazi üzerinde ne düşünülüyor ve ne planlanıyorsa, Yalova kamuoyu ile şeffaf biçimde paylaşılması gerektiği vurgulanmıştı.

‘Sorumluluğun encümen yetkisine verilmesini doğru bulmuyoruz.’

HABERCİ’de yer alan haber sonrası Mart ayı İl Genel Meclisi oturumunda alınan kararla ilgili yazılı bir açıklama yapan CHP İl Genel Meclis Üyesi Oktay Atik, hasılat paylaşım modeliyle ilgili alınan karara parti olarak ‘ret’ oyu verdiklerini açıklamış, ret gerekçelerine ilişkin de, “Bahsi geçen hasılat paylaşım modelindeki kriterler belirlenmemiş olup 5302 sayılı kanunun ilgili maddelerince meclisin yetkisi dahilinde olan sorumlulukların encümen yetkisine verilmesini doğru bulmuyoruz” demişti.

‘Araziye ait tüm olup-bitenler şimdiden bir kritere bağlanarak Yalova kamuoyu ile paylaşılmalıdır.’

Atik, ret gerekçelerini sıralarken şunları söyledi: “Hasılat paylaşım modelinin özünde arsanın satıştan bir farkı yoktur. Encümene yetki verilmesi sonrası meclisimizin arsanın değerlendirilmesi konusunda hiç bir süreçte kanunun verdiği yetkiler çerçevesinde karar verme yetkisi olamayacaktır. İl özel idaremize ait taşınmazın değerlendirilmesi sonrası elde edilen gelirin ne şekilde değerlendirileceği belirlenmemiştir. Taşınmaz için yapılacak hasılat paylaşım modeli stratejik planımızda ve yıllık performans planımızda bulunmamaktadır. Bahsi geçen arazide tüm Yalovalıların hakkı var ve kamu menfaatinin ön planda tutulması gerekiyor. Bahsedilen hasılat paylaşım modelinde taşınmazda ne tür bir yatırım yapılacağı (otel, AVM, okul, hastane vb.) net değildir. İhale aşamasında gelecek tekliflerin değerlendirilmesinin milletin seçmiş olduğu meclis tarafından, milletin sesine kulak vererek karara bağlanması oluşabilecek her türlü şaibeyi ortadan kaldıracaktır. Diğer bir konu ise kamu menfaatinin ön planda tutulduğu ve ortak mutabakatla yapılacak bir değerlendirme sonrası elde edilecek gelirin ne şekilde değerlendireceği konusudur. Tüm bunlar şimdiden bir kritere bağlanarak tüm kamuoyu ile paylaşılmalıdır. Yapılacak yatırım ya da yatırımların şehrin vizyonuna katma değer katacak ve örnek olacak bir model olması öncelikli olmalıdır. Her ne kadar da oy çokluğu ile encümene yetki verilip nihai kararın alınmasında yasal olarak meclisin belirleyiciliği göz ardı edilse de tüm süreçler tarafımızdan yakinen takip edilecek ve kamuoyunun bilgilendirilmesi konusunda üzerimize düşen görevi yapmaya devam edeceğiz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.