yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
16°C
Yalova
16°C
Az Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
17°C
Salı Çok Bulutlu
17°C
Çarşamba Az Bulutlu
19°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C

SEÇİME REKOR KATILIM

SEÇİME REKOR KATILIM
13.02.2022 15:21
0
A+
A-

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova Esnaf Sanatkarları Odası Başkanlığı seçimi, RDKM’de yapıldı. Yapılan seçimde, 3 aday yarıştı. Sarı listede, Ertuğrul Hasan Hacısalihoğlu, kırmızı listede Necati Erbul ve beyaz listede ise İsmail Mutlu yarıştı. Yoğun katılımın olduğu seçim, 17:00’a kadar sürdü. Divan kurulu üyelerinin belirlenmesinin ardından faaliyet ve denetim raporları okundu. Maddelerin tek tek görüşülmesinin ardından Dilek ve Temenniler kısmında başkan adayları sırayla söz aldı. İlk olarak sarı listede aday olan Ertuğrul Hasan Hacısalihoğlu yarıştı. Hacisalihoğlu, yaptığı konuşmada, “1970 yılında kurulan odamızın ve bugüne kadar gelişiminde emeği geçen başkan ve yönetimlerine şükranlarımı sunuyorum. Kaybettiklerimize Allahtan rahmet, yaşayanlara sağlık ve afiyetler diliyorum. Ben ve ekibimin seçimimizin Yalova esnafının menfaatine sonuçlanması temennimizdir.  Esnafın halinden esnaf anlar, diyerek başkanlığa aday olduk. Kadromuzu ona göre oluşturduk” dedi.

‘ESNAFIN 112’Sİ OLACAĞIZ’..

“Ben ve arkadaşlarım değişim ve yenilik için yola çıktık” diyen Hacısalihoğlu, “Odamızı durağan oda olmaktan çıkaracağız, aktif çalışan oda yapacağız. Projelerimizi tüm esnaflarımıza ilettik, göreve geldiğimizde Allah’ın izniyle sırasıyla yapacağız. Yasaların bize verdiği yetkiler dahilinde, esnaflarımızın problemlerini, her şartta en iyi şekilde çözeceğiz. Esnaflarımız ve kanunlar arasında problemlerde, köprü vazifesi olacağız. Esnafımızın sorunlarını en kısa zamanda çözeceğiz. Değerli esnaf dostlarım biz esnafın 112’si olacağız. Göreve geldiğimiz gün itibari ile 7/24 esnafımızın bir telefon kadar yakınında olacağız. Vermiş olduğumuz sözleri ve vaatleri kesinlikle unutmayacağız. İyi ve kötü günde yanınızda, yakınınızda, olacağımıza söz veriyorum. Kıymetli esnaf dostlarım, biz aylardır tek tek, sizlerle yüz yüze görüşerek kendimizi ifade ettik. Sizlerin de istek ve taleplerini aldık, inşallah ekibimle çözümün parçası olacağız. Esnafımızın kararı başımızın tacı. Yaptığımız ziyaretlerde bizi samimiyetle karşılayan, inandığımız yolda yanımızda duran esnaflarımıza, ben ve ekibim adın şükranlarımı sunuyorum. Rabbimin dediği olur. Allah nasip eder, inşallah sizlerde teveccüh gösterirseniz, Rabbimin verdiği bu bedenin zekatını sizlere, hizmet noktasında harcayacağıma söz veriyorum. Esnafımızın kendisi için en doğru kararı vereceğine inancım tamdır. Esnafa hizmet için aday olan başarılar diliyorum. Seçimimizin güzel şehrimiz Yalova’ya ve tüm esnaf dostlarıma hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘DERDİNİ DİNLEMEDİĞİMİZ ESNAFIMIZ KALMAYACAK’..

İkinci olarak konuşan başkan adayı Necati Erbul ise, “Öncelikle 24 senedir başkanlık koltuğunda oturan İsmail Başkanımıza ve son 8 senedir de kendisine mevcut yönetiminde, yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı yapan, Ertuğrul Bey’e, makamlarında görevlerinden ötürü teşekkür ederim” dedi. Erbul, sözlerini şöyle sürdürdü: “Görev aldığım, sivil toplum kuruluşlarının çalışmalarında ve dolayısıyla bu aktif çevrem ile birlikte, çok sayıda esnaf arkadaşımla, büyüklerimle, kardeşlerimle hep iç içe oldum. Diğer adayların konuşmalarında geçmiş dönemde yaptıklarını çok güzel kompozisyona dökmüşler. Evet, hepsi kağıt üzerinde kulağa hoş gelen şeyler. Peki ya bu sözlerin esnafımızda karşılığı ne oldu? Bu seçim sathında elini sıkmadık esnaf bırakmamaya çalıştık. Söyleşi yapıp, dert dinlemeye çalıştık. Yeri gelmişken, şuan buradan söz veriyorum; önce Allah’ın takdiri, sonra sizlerin teveccühü ile ben ve ekip arkadaşlarım göreve geldiğimizde, çayını içmediğimiz, sohbet etmediğimiz, derdini dinlemediğimiz esnafımız kalmayacak. Bir hususa dikkat çekmek istiyorum; bir kurumun idaresi, sadece bir başkan ile olamaz. Başkan eğer arkasında güçlü, çalışkan, dinamik bir yönetim ekibi var ise başarılı olabilir. Yönetim kurulumuzu oluştururken, bu hususları göz önünde bulundurarak bir ekip oluşturduk, esnafın derdini yönetim kurulu masasına getirsin, esnaf kardeşlerinin sesini duyursun, derdini dinlesin, esnaf kardeşlerine de gereken her türlü bilgilendirmeyi, aktarma yetisi olsun istedik. Esnaftan kopuk olmayalım, sadece secim zamanı esnafımızın kapısına oy için dayanmayalım, esnaf kardeşlerimizin başı sıkıştığında, güvenebileceği bir odası olduğunu bilsin, sadece aidat toplamak için var olan, bir tabela kurumundan ibaret olmasını istemiyoruz. Bir başkan, yaptıklarından ya da yapmadıklarından ne kadar sorumlu ise onun yardımcıları da, yönetim kurulları da, o kadar sorumludur” dedi.

 

 

 

 

’17 ADET PROJE VAR’..

17 adet projelerinin olduğunu söyleyen Erbul, “17 tane projemiz var. Saha gezilerimizde, esnaf arkadaşlarımıza bu projeleri anlatmaya çalıştık. Ve inanın bana, aslında bu projeleri hiç düşünmek istemezdik.  Çünkü bunlar, bu zamana kadar mevcut yönetimin, çoktan yapmış olması ve esnafa katkı sağlaması gereken projelerdi. Bize de yola çıkarken daha yeni, inovatif projeler üretmek kalmalıydı. Ama maalesef yapılmamışlar yapılmayacakların teminatıdır. Sizlerden duyduğumuz bu zamana kadar esnaf odası bizim için ne yaptı ki söylemlerinden üstümüze düşen dersi aldık, çok dinledik, çok istişare yaptık ve bugün sizden yapılamayanları yapmak için, ekip arkadaşlarım ile birlikte yetki istiyoruz. Ve bir kez daha söylemek istiyorum. kırmızı liste kazanacak sözümüz söz, esnaf kazanacak” dedi.

‘BÜTÜN ÖMRÜMÜ ESNAF VE SANATKAR SINIFINA AYIRDIM’..

Beyaz listede yarışan Yalova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı İsmail Mutlu ise, yaptığı konuşmada şu sözlere yer verdi: “Aday arkadaşlarımız çıktılar konutular, seçim dönemi boyunca da vaatlerde bulundular. Aday arkadaşlarımızın seçmene vaat ettikleri vaatlerden bir çoğu zaten odamız tarafından yerine getirilen hizmetlerdir. Geri kalan birçoğu da esnaf yasasına göre yapılması mümkün olmayan işlerdir. Seçim sırasında tabi söylenecek oy istenecek; kendi açılarından haklılar. Ben size şunu yapacağım bunu yapacağım diye vaatlerde bulunmayacağım. Benim yaptıklarım ortada. Odamız, 1972 yılında kuruldu. Benim oda üyeliğim de 1976 yılıdır. 1976 yılından beri bütün hayatım boyunca, esnaf ve sanatkarların hizmetinde oldum. 1976 yılından sonra Taşköprü Sanayi Sitesi’nin kurulması yönünde çalışmalar yaptım. 1984 yılında ise kurulması yönünde çalışmalara başladık. Seçim sırasında 20 yıldır oda başkanlığı yapan İsmail Mutlu ne iş yapıyor? Diye sorduklarına da şahit oldum. Hem esnaf içinde çalışarak, hem de maddi-manevi bedel ödeyerek buralara kadar geldim. Kirazlı Sanayi Sitesi’ne gittiğinizde 4. Yolda kocaman bir tabela görürsünüz; Aydın-İsmail Mutlu Torna Atölyesi diye. Yıllardır bu işin temelinden geliyoruz. Bütün ömrümü esnaf ve sanatkar sınıfına ayırdım. Bundan sonra bir dönem daha hizmet etmek istiyorum. Bana o yetkiyi verirseniz, ilk günkü hevesle sizlere hizmet etmek istiyoruz.”

 

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.