yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,2549
EURO
34,7126
ALTIN
2.386,66
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI

SEÇİM GÜVENLİĞİ TOPLANTISI YAPILDI
26.04.2023 20:52
0
A+
A-

Seçim güvenliği toplantısı Valilik Toplantı Salonu’nda yapıldı..

‘PROPAGANDA DÖNEMİ GAYET ANLAYIŞLI ŞEKİLDE GEÇİYOR’

  • Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında yapılan toplantıda; seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınacak tedbirler görüşüldü.

 

  • Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Yalova Valisi Muammer Erol’un başkanlığında, Valilik Toplantı Salonu’nda seçim güvenliği toplantısı yapıldı. İl Emniyet Müdürü Göksel Topaloğlu’nun da hazır bulunduğu toplantıda; Güvenlik Şube Müdür Vekili, 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cemil Kocabaş, seçim güvenliğine ilişkin alınacak tedbirlerle ilgili bir sunum yaptı. Sunumda; propaganda yayınlarına ilişkin yasaklar, seçim günü ve sonrası alınacak tedbirler, ilimizdeki koordinasyon merkezleri, ilan ve reklam yerleri, hoparlörle ve kapalı yerlerde propaganda, seçim irtibat büroları gibi konularda bilgi verildi.

Seçim günü alınacak tedbirler

Seçim günü alınacak tedbirlerin birkaçından bahseden Müdür Kocabaş, “Oy verme günü sabah 06.00-24.00 saatleri arası, oy verme süresince kahvehane, kıraathane ve internet kafeler gibi umumi eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence yeri niteliğini taşıyan lokantalar yalnızca yemek verebilecek. Emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka hiçbir kimse; ateşli silahlar, patlayıcı maddeler, saldırı ve savunmada kullanılmak üzere yapılmış her türlü kesici, delici alet veya yakıcı, aşındırıcı, boğucu, zehirleyici, sürekli hastalığa yol açıcı, nükleer, radyoaktif, kimyasal, biyolojik maddeler gibi silahları köy, kasaba ve şehirlerde taşıyamaz. Seçim yasaklarına ve kurallara uyulmak şartıyla oy verme günü 18.00’den sonra düğün yapılabilir” ifadelerini kullandı.

Seçim sonrası alınacak tedbirler

Seçim sonrası alınacak tedbirleri de sıralayan Müdür Kocabaş, şunları söyledi: “Oy verme işlemi bittikten sonra oyların sayımı esnasında, sandık mahallindeki görevli personelimiz sandık kurulu başkanı ile irtibata geçerek, sandık çevresinde gerekli güvenlik tedbirlerini alacaktır. Sandık alanlarında görevli personel, sandık başkanlıklarınca sayımı biten oy torbalarını seçim kurulunca tahsis edilen araçlarla, alternatif yol güzergâhları da belirlenmek suretiyle ilçe seçim kurullarına güvenlik güçlerinin nezaretinde ulaştıracak. Güzergâh üzerinde trafiği aksatacak biçimde parklara müsaade edilmeyerek yolun sürekli trafiğe açık bırakılması sağlanacak. Beklenmeyen bir olayın meydana gelmesi durumunda derhal haber merkezine bilgi verilecek ve oy torbalarının güvenliği sağlanacak. İl ve ilçe seçim kurulu başkanlıklarıyla koordine edilmek suretiyle, sandıklardan gelen tasnif edilmiş oy pusulalarının yer aldığı torbaların muhafaza edileceği binaların güvenliğinin sağlanması için gerekli tedbirler alınacaktır.”

‘Tüm tedbirler planlandı’

İlimizde seçimin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için tüm tedbirlerin koordineli bir şekilde alınacağını söyleyen Yalova Valisi Muammer Erol, “Seçim propaganda dönemi son derece anlayışlı şekilde geçiyor. İnşallah son güne kadar böyle devam eder. Emniyet ve Jandarma’nın tedbirleri planlandı. Bine yakın personel ayakta olacak. Seçim işini, olması gerektiği gibi güvenlik ve emniyet içerisinde yürüteceğiz” dedi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.