yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak

SANAL DEPREM TATBİKATI YAPILDI

SANAL DEPREM TATBİKATI YAPILDI
22.05.2025 15:32
0
A+
A-

ÇİFTLİKKÖY’DE EŞ ZAMANLI SANAL DEPREM TATBİKATI YAPILDI

Çiftlikköy’de Türkiye Afet Müdahale Planı paydaşlarının katılımıyla sanal deprem tatbikatı yapıldı..

 

Haber / Zeynep TAŞTAN

Yalova il genelinde eş zamanlı olarak başlayan tatbikatta, senaryo gereği Kocaeli’de 22 Mayıs tarihinde saat 9.30’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem sonrasında Çiftlikköy’deki afetle ilgili tüm birimlerin ne şekilde koordine olacağı kriz merkezinde canlandırıldı. Senaryoya göre, şiddetli depremden etkilenen Çiftlikköy’de İlçe Kaymakamı Ali Ada yönetiminde, birinci konuşlanma noktası olarak belirlenen Belediye Kültür Merkezi’nde, saat 9.37’de TAMP Çiftlikköy birimleri bir araya geldi. Çiftlikköy Belediye Başkanı Adil Yele, İlçe Emniyet Müdürü Sevda Veli, Halil İbrahim Türkmen ve TAMP kapsamındaki belediye, kamu kurum, AFAD ve sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katılımıyla, İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu toplandı.

YIKIK BİNALAR MEVCUT..

Kaymakam Ada, süreçle ilgili bilgi vererek, “Kocaeli ilinde 22 Mayıs tarihinde saat 9.30’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki deprem ilçemizde de hissedilmiş olup, 9.37 itibariyle Çiftlikköy İlçesi Kaymakamı Ali Ada, İlçe Afet ve Acil Durum Koordinasyon Kurulu’nun toplanma talimatını verdi. Kurulun birinci toplanma noktası olan Belediye Kültür Merkezi binasında toplanıldı. Lojistik ekiplerinin saha taraması yapmak üzere sahaya indiklerini ve ilk belirlemelere göre halkın panik halinde olduğu, yıkık binaların mevcut olduğu dile getirildi. Türkiye Afet Müdahale Planı’nda yer alan tüm kurumlar ve sivil toplum kuruluşları, müdahale çalışmalarına başlamak üzere teyakkuza geçti” diye konuştu. Tatbikat sonrasında Yalova Valisi Dr. Hülya Kaya’ya bilgi veren Kaymakam Ada, kriz merkezine ilçedeki durumla ilgili verilerin sağlıklı bir şekilde akışının sağlandığını ve tüm ekiplerin hızlı ve etkin müdahalelerini yaptıklarını dile getirdi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.