yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,5560
EURO
34,8671
ALTIN
2.427,11
BIST
9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Az Bulutlu
23°C
Yalova
23°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
21°C
Perşembe Parçalı Bulutlu
19°C
Cuma Az Bulutlu
21°C
Cumartesi Az Bulutlu
17°C

‘Şampiyonluk yolu sabır ister’

‘Şampiyonluk yolu sabır ister’
01.12.2021 13:02
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Bölgesel Amatör Lig 8. Bölge 2. Grup’ta Yalovaspor, 5.hafta maçları kapsamında seyircisi önünde Bigaspor ile kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen mücadelede rakip kalede aradığı golü bir türlü bulamayan Yeşil-Kırmızılı takımımız, zirveyi ele geçirme şansını tepti. Rakibiyle puanları bölüşen temsilcimiz, namağlup unvanını korudu ve ikinci sırada haftauo bitirdi.

 

‘En iyi geçiş oyunlarımızdan birisini oynadık’..

Rakipleri karşısında geriye düşmekle ilgili riskin bulunmadığını söyleyen Yalovaspor Teknik Direktörü İbrahim Baş, “Çünkü rakibin ceza sahasına girip oluşturduğu ciddi bir pozisyon yok. Bu sezon savunmadan orta sahaya, orta sahadan da hücuma yönelik en iyi geçiş oyunlarımızdan birisini oynadık. Bireysel olarak Hücumda forvetlerimizin, sakatlıklarından dolayı ofansif anlamdaki eksikliğinden dolayı üçüncü bölgede çok zorlandık. Kenar ve hücum oyuncusunu zaten oyundan aldık. Santraforumuzun sakatlığı bulunuyordu” ifadelerini kullandı.

 

‘Şampiyonluk yolu sabır ister’..

Oyun içerisinde tam bir taktik savaşının yaşandığına dikkat çeken Baş, “Öyle bir rakiple oynadık ki; bu deplasmanda 1 puan alabilmek için beşinci defansları ve dolayısıyla en uzun oyuncularını aldılar. Biz de buna karşılık fiziği iyi olan geç forveti sahaya sürdük. Bigaspor, buraya çok açık bir şekilde beraberlik için gelerek, ligin ikinci yarısında sahalarında oynayacakları maç için avantajlı skor elde etmeye çalıştı. Biz üçüncü bölgedeki pozisyonlarımızda biraz daha dikkatli olsaydık ve bir gol atabilseydik; inanın maçı çok farklı bir şekilde kazanırdık. Rakip maç içerisinde yattı, kalktı, maça stres yükledi. Bizim oyuncularımız da bu stresi bertaraf edecek duruma getiremedi. Neticede aynı kulvarda olduğun ve böyle yarıştığın rakiplerle her şeyi yapıp da yenemiyorsan, berabere kalmak da bizim açımızdan sevindirici olmasa da ligin akıbeti bakımından kabul edilir bir durum. Onlar da buraya rakiplerini yenerek geldiler” diye konuştu.

 

‘Rakibimiz avantajlı skor elde etmeye çalıştı’..

Bigaspor’un ligin ikinci yarısında sahasında oynayacağı maç için avantaj elde etmeye çalıştığını belirten tecrübeli çalıştırıcı, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2 tane 12 puanlı takımın stres maçıydı. Üçüncü bölgede bunu kullanamama adına yaşadık. Bunu golle sonuçlandırabilseydik, nefis bir sonuç olacaktı. Böyle çok maçlar yaşayacağız. Yine de dikkatli davranmak gerekiyor. Taraftar, yönetim ve futbolcular olsun; temkinli olmakta fayda var. Şampiyonluk yolu sabır ister. Burada bizi nasıl yenemediler, ikinci devrede biz rakibimizi orada yenmek için mücadele edeceğiz. Şampiyonluk için, içeride ve dışarıda 3 puan için oynamamız lazım. Şampiyonluğa giden yolda, şampiyonluk yarışındaki rakibimizi yenemedik, ama sezon sonunda bu bayrağı göğüsleyeceğimize inanıyorum. Grubumuzda çok ilginç olaylar olacak elbet. Bir önceki haftada burada oynayıp yendiğimiz Gönen Belediyespor, bana göre Bigaspor’dan daha iyi. Bu ofansif ve bizi tehdit etme anlamında. Bunu geçen hafta gördük ve rakibimiz de bize gol attı. Bigaspor karşısında üçüncü bölgede istediklerimizi yapamadık ve sahamızda da Bigaspor ile berabere kalıp haftayı 1 puanla kapadık.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.