yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,4642
EURO
34,8748
ALTIN
2.439,26
BIST
9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
20°C
Yalova
20°C
Parçalı Bulutlu
Cuma Az Bulutlu
20°C
Cumartesi Az Bulutlu
16°C
Pazar Az Bulutlu
18°C
Pazartesi Hafif Yağmurlu
18°C

ŞAMPİYON DOĞANSPOR!

ŞAMPİYON DOĞANSPOR!
12.05.2022 14:56
0
A+
A-

 

Onur ERDİK

 

Yalova U-16 Ligi play-off finalinde Doğanspor ile Doğuşspor, Amatör Saha 1’de kozlarını paylaştı. Kıran kırana geçen zorlu kapışmada gülen taraf, 2-1’lik skorla sarı-kırmızılı ekip Doğanspor oldu. Normal sezonda grubunu zirvede bitiren Doğanspor’un lig ikincisi Doğuşspor’la yolları büyük finalde kesişti.

Normal sezonda da yenmişti..

Yalova U-16 Ligi’nde normal sezonda A Grubu’nda boy gösteren iki ekipten Doğanspor, rakibini iki maçta da devirmişti. 12 haftalık maratonu 29 puanla sarı-kırmızılılar, grubu ilk sırada tamamladı. 27 puanlı Doğuşspor da ikinci sırada normal sezona nokta koydu. İki takımdan sarı-kırmızılı ekip Doğan, play-off yarı finalinde B Grubu’nu 22 puanla ikinci sırada bitiren Altınova Belediyespor’la karşı karşıya geldi. Doğuşspor da B Grubu’nu ve hatta sezonu namağlup bitiren tek takım konumundaki Yalova İdmanyurdu ile kozlarını paylaştı

Büyük finalde karşı karşıya geldiler..

Yarı finalde Doğuşspor, Yalova İdmanyurdu’nu eledi ve finale yükseldi. Doğanspor da zorlu geçen maçın ardından Altınova Belediyespor’u devirip final biletini alan ikinci takım oldu. Normal sezonda iki kez yendiği Doğuşspor’la büyük finalde bir kez daha karşı karşıya gelen sarı-kırmızılılar, güçlü rakibini ilk yarısı golsüz biten müsabakada Mustafa Oran’ın golleriyle 2-1 devirip mutlu sona ulaştı. 2021-2022 sezonunu U-16 Ligi şampiyonu olarak tamamlayan tecrübeli çalıştırıcı Vahap Diken’in öğrencileri, böylelikle Yalova’yı U-16 Türkiye Şampiyonası’nda da temsil etme hakkı kazandı.

Doğuşspor ikinci oldu..

Normal sezonda iki maçta da rakibine diş geçiremeyen Doğuşspor, finalde karşılaştığı Doğanspor’a bir kez daha mağlup oldu ve şampiyonluk şansını kaçırdı. Ancak U-16 Ligi’nde yaşanan çekişme ve oyuncuların ortaya koydukları performans, Yalova’da futbol altyapısının ilerleyen dönemlerde meyvesini vereceğini bir kez daha gösterdi. İlimizin iki köklü takımının karşılaştığı final mücadelesini kazanan Doğanspor oyuncuları ve teknik heyet, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.