yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Hafif Yağmurlu
19°C
Yalova
19°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Hafif Yağmurlu
17°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C
Pazar Parçalı Bulutlu
19°C
Pazartesi Az Bulutlu
22°C

SAKATLAR KONFEDERASYONU’NDAN HABERCİ’YE ZİYARET

SAKATLAR KONFEDERASYONU’NDAN HABERCİ’YE ZİYARET
09.05.2023 17:10
0
A+
A-
  • Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Başkan Yardımcısı Hasan Bolat ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, HABERCİ’yi ziyaret ederek çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler.

 

Haber \ Büşra GÜNDÜZ

Türkiye Sakatlar Konfederasyonu Başkanı Murat Arslanhan, Başkan Yardımcısı Hasan Bolat ve Yeni Yaşam Engelliler Derneği Başkanı Lale Dondurmacı, Engeliler Haftası dolayısıyla HABERCİ’yi ziyaret ettiler. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Başkan Arslanhan, “2002 yılından sonra engelliler için devrim niteliğinde bazı gelişmeler oldu. Engelli maaşında, istihdamda, eğitimde oldu. 2005’ten önce herkes özel eğitimden faydalanamıyordu. Mevzuat değişince herkes faydalanmış oldu. Şimdi bizim talebimiz, özel eğitimde seans sayılarının artırılması. Şu ana kadar gelinen nokta güzel, ancak yeterli değil” dedi.

‘Yaşam kalitesini arttırmalıyız’

Arslanhan, Engelliler Haftası’nın sadece bir gün değil, her gün hatırlanması gereken bir gün olduğunu söyledi.  Arslanhan, “Engelliler Haftası, kutlama niteliğinde olan bir gün değildir; farkındalığın altını çizmek, engelli haklarını hatırlatmak istiyoruz. Her bireyin olduğu gibi engellilerimizin de yaşam kalitesini artıracak toplumsal çalışmalar yapmalıyız” ifadelerini kullandı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.