yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
DOLAR
32,3374
EURO
34,8108
ALTIN
2.390,60
BIST
10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Parçalı Bulutlu
18°C
Yalova
18°C
Parçalı Bulutlu
Pazar Açık
18°C
Pazartesi Açık
21°C
Salı Açık
24°C
Çarşamba Az Bulutlu
21°C

‘SABREDİLMEDİ’

‘SABREDİLMEDİ’
22.09.2023 12:33
0
A+
A-
  • Trabzonspor’un eski antrenörlerinden olan ve Yalova’da ikamet eden eski teknik direktör Murtaza Tavhan, milli takım teknik direktörü Stefan Kuntz ile yaşanan ayrılığı değerlendirdi.

Deneyimli teknik adam, Alman çalıştırıcının ayrıldığına üzüldüğünü belirterek, Stefan Kuntz’un kalması için sabredilmediğinin altını çizdi.

Onur ERDİK/ÖZEL HABER

Yalova’da yaşayan futbolun efsanelerinden Murtaza Tavhan, HABERCİ’ye özel açıklamalarda bulundu. A Milli Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile yaşanan yol ayrımını değerlendiren eski teknik direktör, Alman hocanın milli takımda kalması için sabredilmediğini dile getirdi.

‘Sabredilmedi’..

Trabzonspor eski antrenörlerinden Murtaza Tavhan, “Türkiye Futbol Federasyonu, milli takım için Stefan Kuntz ile anlaştığında çok sevinmiştim. Dünya futbolunda kabul edilecek bir şey var, o da Alman ekolü. Ben de uzun yıllar Almanya görev yaptım. Ülkemiz futboluna da hizmetlerde bulundum. Herkes Kuntz hoca ilk geldiğinde yüksek beklenti içine girdi. Bazı maçlarda iyi, bazılarında da kötü sonuçlar alındı. İyi oynadığı zamanlarda puan ya da puanlar kaybeden milli takımımızda Stefan Kuntz bana göre hedef tahtası haline geldi. Hocanın hemen gönderilmesi için kamuoyu oluşturuldu. TFF ile Stefan Kuntz arasında geçen ya da yaşanan olayları tabii ki bilemeyiz. İki tarafın kendi iç meselesidir. Bana göre de berabere kalınan Ermenistan maçı, hocanın gidişini hızlandırmıştır. Japonya ile oynanan ve kaybedilen hazırlık maçı da zaten Kuntz’un son karşılaşması oldu. Bu süreçte ne oldu ne bitti, bizler sadece yorum yapabiliriz. İçeride yaşananları bilemeyiz. Şunu net olarak söyleyebilirim ki sabredilmedi. Dünya üzerinde kabul gören bir futbol ekolü, daha önce ülkemizde denendi ve başarı kaydedildi. Ancak milli takımlar bazında çok acele edildi. Tabii ki her karara saygı duyulmalıdır. Yeni gelen ekibe de başarılar dilerim. İnşallah Türk futbolu hak ettiği yere gelecektir” diye konuştu.

Derbiyi yorumladı..

Trendyol Süper Ligi’nin 5.haftasında Trabzonspor ile Beşiktaş arasında oynanan derbiyi de yorumlayan eski teknik direktör Murtaza Tavhan, “Trabzonspor hak ettiği bir galibiyet aldı. Beşikteş, Şenol Güneş’in takımın başına geçmesiyle çok iyi bir ivme kazandı. Futbolumuzda bazı takımların ve hocaların belirli dönemlerde inişleri ve çıkışları olur. Bu derbide de bana göre Şenol Güneş ve Beşiktaş aynısını yaşadı. Trabzonspor, bu derbiye çok iyi hazırlanmış ve iyi ambiyans oluşturan seyircisi önünde güzel bir galibiyet aldı. Sezon başında belki kimse Trabzonspor’a şans tanımazdı ancak bordo-mavililer, bu galibiyetle bu sene ki zirve yarışında ‘ben de varım’ dedirtti desek yanlış olmaz” ifadelerini kullandı.

‘Avrupa kupalarında toplanacak puanlar önemli’..

Türk takımlarının Avrupa kupalarında toplayacakları puanların önemine de değinen Tavhan, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden takımlarımızın bu yıl toplayacakları puanlar, ülkemiz için de çok büyük önem taşıyor. Üç takımımız yola devam ediyor. Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray, ülkemizi en iyi şekilde temsil ediyor ve etmeyi de sürdürecek. Keşke Adana Demirspor da gruplara kalabilseydi, çok kaliteli bir takım oluşturdular ancak şanssız şekilde elendiler. Sıralamada ilk 10’da kendimize yer bulmamız gerekiyor. Onun için de Avrupa kupalarında toplanacak puanlar önemli.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.