yalovahabercihabergazetegündemgüncelson dakikaenflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhpak parti
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Yalova
Açık
24°C
Yalova
24°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
20°C
Perşembe Az Bulutlu
18°C
Cuma Yağmurlu
15°C
Cumartesi Az Bulutlu
18°C

RUM’A KKTC’DEN SONRA YUNAN’A BTTC!

RUM’A KKTC’DEN SONRA YUNAN’A BTTC!
04.10.2022 16:11
0
A+
A-

Cumhuriyet’in 100 yılı olan 2023’te..

  • Sandık geldiğinde iç hesaplar görülür. Ancak düşman geldiğinde, 100 yıl önce olduğu gibi; DÖKÜLMESİ GEREKEN YERE DÖKÜLÜR, GÖMÜLMESİ GEREKEN YERE GÖMÜLÜR!!

2023’ün anlamı sanılandan çok daha büyük. Tarihteki ilk Türk Cumhuriyeti’ni (BTTC) kaybedişimizin 110. yılı.. Sahip olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti’nin (TC) 100. yılı. Şartlar daha nasıl oluşur? Edirne’ye mi girilmesini bekleyeceğiz, yoksa İzmir’e mi?

 

Haber / Yorum – İbrahim Yurdagül

  • Büyük Kurtarıcı Mustafa Kemal Atatürk’ün vasiyeti Misak-ı Milli için tüm şartlar oluştu. ‘Ayıdan post Yunan’dan dost olmaz’ denirdi; aynen öyle oldu. Batı Trakya’nın Dedeağaç’ına; Yunan silah yığdı, ABD üs kurdu. On İki Adalar ve Ege’de, burnumuzun dibindeki tüm adacıklar silah deposuna dönüştürüldü.

‘Mevcut sınırlarımızın dibine geldiler’ diyenlere diyoruz ki: MİSAK-I MİLLİ İLE BELİRLENEN SINIRLARIMIZIN İÇİNE ÇOKTAN GİRDİLER! İç siyasetteki hesaplaşma, ekonomideki darboğaz, her dönemin şekil değiştiren vurguncuları-rantçıları, Suriyeli çıkmazı ve bir yığın hata-yanlış bir tarafa.. İktidar kalsa da gitse de; bu milletin değişmeyecek tek politikası, Ata’mızın vasiyeti olan Misak-ı Milli sınırlarına ulaşmak olmalıdır.

  • Kıbrıs adasında KKTC’yi kurmasaydık, bugün Akdeniz’de hiçbir hak iddia edemeyecektik. Bugün Yunan sınırları içindeki Batı Trakya’yı sınırlarımıza dahil etmez ya da Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’ni kurmazsak, bir başka ifade ile, Balkan savaşları sonrası 31 Ağustos 1913’te kurulan ve kurulduktan 3 ay sonra kaybedilen Batı Trakya Türk Cumhuriyeti’ni yeniden inşa etmezsek ABD ve taşeronu Yunanistan işleri daha da azıtacak.

İşte Misak-ı Milli ile belirlenen sınırlarımız içinde yer alan yerleşimler: Batı Trakya, On İki Ada, Kars, Ardahan ve Batum, Halep Vilayeti, Musul Vilayeti, Deyr-i Zor Sancağı, Kıbrıs.

  • HABERCİ olarak diyoruz ki; gün, yeri ve zamanı geldiğinde doğru adımı atma, dik durma, cesur olma günüdür. Sandık geldiğinde iç hesaplar görülür. Ancak düşman geldiğinde, 100 yıl önce olduğu gibi; DÖKÜLMESİ GEREKEN YERE DÖKÜLÜR, GÖMÜLMESİ GEREKEN YERE GÖMÜLÜR!!
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.